Què significa ser espanyol? Aprofitant el dia de la Hispanitat, el programa ‘Got Talent’ de Telecinco ha contestat aquesta pregunta amb una cançó que s’ha fet viral a la xarxa. El tema el canta Rumañol, un raper romanès que viu a Castelló de la Plana i que parla amb la perspectiva d’algú que s’ho mira tot des de fora:

Espanya “no es solo una bandera, es más que un solo idioma”, recita. “No es un solo rey ni un solo hombre, ser español es no enfadarme por ver un cartel en catalán, aprender unas palabras en euskera, ir a Galicia y creerme historias de meigas, es quemarte el alma poor ver arder Doñana”. Rumañol clava una plantofada a tots aquells que rebutgen els trets diferencials dels catalans, però també dels bascos i dels gallecs. I el públic i el jurat s’uneixen en un aplaudiment generalitzat. El rap viral de Telecinco, que haurien d’escoltar els que volen acabar amb la immersió lingüística a les escoles, motiva la reflexió d’en Risto, que es posa de costat dels cantants perseguits per la justícia espanyola: “Que haya raperos ahora mismo en un juzgado o a los que les vetan en algún pueblo de España, a mi me apena. El día que la libertad en este país no exista nos iremos a la mierda definitivamente, así que hay que luchar por ellos”.

risto mediaset

rumañol mediaset

Mediaset

Rumañol i el seu rap viral, dilluns a la nit a ‘Got Talent’. Aconseguirà passar de ronda i apropar-se a la gran final del programa?