Grups de negacionistes i radicals d'extrema dreta han convertit Barcelona en un escenari apocalíptic de violència, incendis i saquejos. Un protesta contra les restriccions pel coronavirus, encoratjada per ultres a Internet i 'apadrinada' per VOX va tornar-se una excusa barata per delinquir i escampar el caos a la capital catalana. Per molt que alguns, com a Marta Flich de 'Todo es Mentira', li vulgui atribuir l'autoria a l'enemic independentista, no cola: sabem perfectament qui ha organitzat i executat aquesta orgia. Feixistes espanyolistes fent de cola de contacte d'una amalgama d'esvalotadors amateurs i professionals, cridant "libertad" i pintant les parets amb símbols antisemites i bajanades com "plandemia" o "demoniocracia". La signatura és inequívoca. 

Manifestació anti-covid / Sergi Alcàzar

Manifestació anti-covid Barcelona / Sergi Alcàzar

Pint

Pintades aldarulls Barcelona anti-covid / Sergi Alcàzar

L'espectacle dantesc es va coronar al Barri Gòtic, amb el saqueig d'una coneguda botiga de material esportiu. Van trencar les portes de vidre a puntades i van començar a entrar lladres (sí, no tenen un altre nom) amb l'única intenció d'obtenir un botí. Les imatges captades al carrer de Canuda mostren com un grapat d'aquests 'llibertadors' treuen diverses bicicletes i se'n van tan amples del lloc. Però la seva barra és tan sideral que no van tenir prou. Sembla que un d'aquests espècimens no va tenir cap inconvenient en fer un parell de fotografies a l'article robati posar-lo a la venda a Wallapop, a Internet. 140€ per una bici nova de trinca, i sí, trincada: "Nueva, usada solo una vez". Comparant els testimonis gràfics, queda clar que podria ser el mateix model. I que, efectivament, l'hauria feta servir només una vegada. Tot just aquesta nit, quina casualitat. La gosadia del paio (sempre que no estiguem davant d'un fake), però, el fa mentir al final del missatge: "la vendo porque me comprado (sic) una mejor". La xarxa al·lucina.

Saquejador Decathlon Barcelona bici @albertvic

Saquejador Decathlon Barcelona amb bici robada @albertvic

Saquejador Decathlon Barcelona bici 2 @albertvic 

Saquejador Decathlon Barcelona fuig amb bicicleta robada @albertvic

De ser certa la història, esperem que aquest "lumbreras" pagui per les seves accions. Les proves estan allà. I per cert: estaria bé veure la mateixa contundència policial amb aquesta colla d'energúmens i delinqüents, tal i com hem vist durant la repressió de manifestacions (la majoria d'elles, pacífiques) d'altres ideologies. "Y hasta aquí puedo leer".