El partit de segona divisió entre el Rayo Vallecano i l'Albacete es va suspendre al descans, ja que els jugadors de l'equip manxec van decidir no tornar al camp pels insults dels aficionats madrilenys contra l'ucraïnès Roman Zozulya. Zozulya és blanc, no era per racisme. Zozulya és heterosexual, tampoc era homofòbia. Zozulya ha donat suport i ha fet apologia de grups neonazis, tamp... ah no. Això sí que no. Dir-li nazi a algú que simpatitza amb nazis. Intolerable. Motí de l'equip visitant i l'àrbitre, amb el vistiplau de la Lliga de Futbol pren una mesura 'exemplar': suspendre el partit de manera immediata. A l'home se'l va veure molt afectat abandonat el terreny de joc. La seva història amb el Rayo ve de lluny, quan l'equip de Vallecas el va contractar i acomiadar en qüestió de dies després de la pressió dels seus aficionats en descobrir les seves adhesions i aficions. El partit a Madrid no era un més. 

Zozulya fusil @Antongomezreino

Zozulya nazi @Antongomezreino

Zozulya nazi @Antongomezreino

Zozulya Rayo @eldivandejules

Zozulya Rayo @eldivandejules

Rayo fuera nazis @bukaneros

Rayo fuera nazis @bukaneros

"Zozulya, eres un puto nazi", li cantaven els 'Bukaneros' i part de l'estadi, on també es va veure una pancarta. El debat és al carrer: Llibertat expressió? És nazi un insult? I sobretot, és més greu aquest mot que dir "etarra" a un assassinat per ultres o mofar-se d'un independentista mort a mans de neonazis? Amenaçar amb violar una futbolista, o cridar-li "puta"? O dir-li "mono" a jugadors de raça negra? Utilitzar "maricón" com insult? Tot això se sent als estadis espanyols cada cap de setmana. Quants partits s'han suspès per això? 0. És el que ha reflectit Gabriel Rufián a través d'una piulada que defineix perfectament el barem del futbol espanyol i la seva sensibilitat, una de les centenars de reaccions indignades que es poden llegir a les xarxes.

 rufian congres acn

Gabriel Rufián ACN

ROMAN ZOZULIA Rayo Albacerte Europa Press

Roman Zozulya Rayo Albacete Europa Press

Javier Tebas EFE

Javier Tebas EFE

La Lliga de Futbol Professional de Javier Tebas, de passat falangista a Fuerza Nueva, acaba de posar el llistó molt alt. O millor dit, molt baix. Tot depèn de la seva sensibilitat. VOX també mana al futbol espanyol.