Dissabte. Lisboa. La cantant israeliana Netta guanyava el festival d'Eurovisió amb la seva cançó Toy. Un tema que duu incorporat una coreografia de pa sucat amb oli on l'intèrpret fa moviments de gallina, al més vell estil de El baile de los pajaritos de María Jesús y su acordeón.

Dilluns. Gaza. 62 morts i més de 3000 ferits palestins per foc israelià en les protestes contra el trasllat de l'ambaixada dels EUA de Tel Aviv a Jerusalem i amb motiu de la Marxa de la Tornada, que reclama el dret dels refugiats a tornar a casa seva.

morts protestes gaza efe

Efe

Dimecres. El primer ministre d'Israel, Binyamin Netanyahu, rep a la cantant Netta Barzilai a la seva residència de Jerusalem. Aquesta convenç el líder israelià a que mogui els malucs i els braços i faci el ball de la gallina indispensable que acompanya l'eurovisiva cançó. El vídeo s'ha fet viral a més velocitat que l'enganxosa tornada de la cançó.

Els partidaris de Netta i Netanyahu li han riguts les gràcies. Els detractors, indignats amb que mogui els braços com una gallina només 48 hores després que hagin mort 62 persones a Gaza. Fins i tot, hi ha qui, com el director local d'Amnistia Internacional, ha incorporat el primer ministre israelià a la lletra de la cançó, en les protestes dels manifestants aquests dies a Israel.

netanyahu netta2

"You stupid boy"... Com a mínim, "inappropiate boy".