Com ha canviat l’educació sempre ha estat un tema delicat de comentar. Cada cop els nens són més consentits pels seus pares? Les faltes de respecte dels alumnes als professors van a més a les aules? Un professor d’anglès de Jerez de la Frontera (Cadis) ha volgut posar fil a l’agulla narrant la seva experiència personal.

Des del compte de Facebook Fran Amroth, el docent ha publicat un text que ha estat compartit en més de 20.000 ocasions, arribant gairebé a les 15.000 reaccions i ha rebut més de 3.500 comentaris. El professor adjunta una fotografia amb el text on es pot veure la seva lleugerament inflada a causa d’una contusió.

“És un cop sense importància” comença aclarint. No obstant això, el que sí és greu és que la lesió li ha provocat un alumne (tot i que no de manera intencionada). Fran explica que ha hagut d’agafar un estudiant que anava directament a pegar a un altre. Es tracta de nens de 12 anys. “He hagut d’agafar-lo. Una companya ha hagut de tancar la porta amb clau de la seva aula perquè el noi no agredís al seu company -que suposadament li havia pegat amb anterioritat- . Ha hagut de venir un altre company a ajudar-me mentre dues companyes de guàrdia intentaven mantenir el control de desenes d’alumnes als passadissos... un drama. Un drama bastant habitual”.

El professor es lamenta que, a la regularitat d’aquestes situacions, se li sumi la passivitat d’alguns pares a l’hora de prendre mesures respecte la conducta dels seus fills. En aquest cas concret, el docent critica la ironia que utilitza la mare per afrontar el problema “com si ella fos la persona que està al càrrec del centre i com si sabés més que els professionals amb experiència”. Molts dels comentaris que té la publicació han fet suport a les paraules de Fran, fent evident que no es tracta d’un cas aïllat.