Juan Carlos Girauta és un home molt sensible, i no ens haviem assabentat. Hem mal interpretat els seu posat dur, bel·ligerant i agre que l'ha caracteritzat al llarg de la seva carrera política a Cs. Quina errada. El toledà Juan Carlos és tan tendre com una magdalena. Entren ganes de sucar-ho en xocolata desfeta, de mimar-ho, d'acaronar-lo. Mireu-lo a la fotografia que ha compartit al seu Twitter i que arrasa a les xarxes. La posada en escena és impagable, només superada per l'expressió de la seva cara. Pràcticament un quadre, que acompanya amb un text enigmàtic: "Las punzadas por el tiempo perdido. La dicha de no haberlo malgastado todo".

Quin misteri el que planteja Girauta. Es referirà a Manuel Valls, el "traïdor francès" que ha deixat el seu partit amb el cul a l'aire? Potser parla de com queda el seu grup municipal a Barcelona? La fotografia arribava el mateix dia que la relació de conveniència entre les dues parts acabava abruptament, amb el francès desmuntant pas a pas el partit de Rivera. És només una de les múltiples (quasi infinites) reaccions a la melancolia tuitaire del polític. No hi ha un racó a Internet que no hagi caigut a la temptació de reinterpetar el missatge ocult de Girauta. Plouen mems i missatges realment enginyosos... i punyents. 

Quina mala sort la de Juan Carlos. Les poques vegades que es treu la cuirassa de polític immisericorde, i van i l'afusellen amb tota mena de mofes. La xarxa és de pedra. Girauta ha canviat, ara és tendre, tou, reflexiu... i un gran poeta visual.