La banda sonora de Joc de Trons és probablement una de les més taral·lejades pels fans de cap altra sèrie. I és que la música de la superproducció d’HBO ha aconseguit esdevenir tan icònica com els personatges. El seu compositor, l’alemany d’origen iranià Ramin Djawadi, va ser nominat fins i tot a un Emmy per posar-hi la melodia, que l’audiència va sentir per primera vegada l’any 2011. Però que passaria si els espectadors catalans haguessin sentit aquella mateixa música 15 anys abans, el 1996?

joc de trons. vuitena última temporada. HBO

Joc de Trons va copiar Nissaga de poder? | HBO

Aquesta és la troballa d’una tuitaire, que s’ha adonat que Nissaga de poder de TV3 tenia la mateixa música als 90. La Manoli León Segura captura una escena de la mítica sèrie catalana i la comparteix a Twitter. Hi apareixen en Tomàs i l’Assumpció, el matrimoni de masovers de Can Montsolís, que es queden l’Eduard acabat de néixer perquè ningú no sàpiga que és fill del Mateu i l’Eulàlia. Més endavant, l’Assumpció es queda cega i mata els canaris del seu home, perquè en comptes de gra els posa verí. Una història digna de Joc de Trons. Però el que interessa és la música que sona de fons en aquesta seqüència. Només cal comparar-la amb la sèrie de David Benioff per adonar-se que són idèntiques.

“Ja sé que totes sospitàveu que Joc de Trons estava inspirada en Nissaga de poder, però és que fins i tot la banda sonora es van copiar!”, escriu la Manoli. Ella mateixa explica que és una melodia calcada però encaixada en un altre compàs. A la xarxa de l’ocellet blau, tots se’n fan creus i la piulada esdevé viral.

Casualitat o plagi?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat