La Guardia Civil, la Benemèrita, com també la coneixen molts, té un perfil oficial a xarxes socials, tot i que és un perfil que com ells mateixos anuncien, "no atiende a denuncias", i emplacen a trucar al 062 en cas d'emergències o coses per l'estil. La GV fa servir, doncs, les xarxes, per informar de diferents tallers, per explicar què fan els estudiants del cos, per donar les claus a seguir en cas d'accidents, per educar els usuaris i prevenir-los en cas de possibles estafes cibernètiques o per mostrar diferents elements del cos, alguns fins i tot, canins, com aquest que apareix en aquesta foto:

De tant en tant, però, algunes de les recomanacions del cos aconsegueixen provocar en els usuaris l'efecte contrari al desitjat. Perquè de vegades, els missatges que volen donar a conèixer i pregonar, generen estupefacció entre els ciutadans, que no entenen com el que ha publicat el tuit no ha tingut una mica més de cura a l'hora a l'hora de fer la tria. I ara, ha tornat a passar. Tal i com destaca el Huffington Post, la xarxa de l'ocellet s'ha esvalotat en veure una de les darreres publicacions que ha fet la Guàrdia Civil a Twitter. Es tracta, com diu el citat mitjà, d'una imatge viral que no és la primera vegada que publiquen, però tot i les queixes rebudes, ells, erre que erre, continuen publicant-la. Els veïns de la zona, imaginem que deuen estar especialment fins el gorro.

guardiacivil062 276983360 167734358934490 7119011724459288541 n
@guardiacivil062 

Quina és la imatge de la polèmica? Es tracta d'aquesta: una imatge on es veuen uns peatons, entre ells, senyors grans, avis, caminant per la zona delimitada per les bicicletes. Però com veuran, tampoc és que hi hagi molt més espai per on passar, tenint en compte els arbres i les taules i cadires de la terrassa del bar. Doncs amb aquest panorama, el missatge de la Guàrdia Civil, enlloc de servir per conscienciar, ha tocat els nassos a més d'un: “Peatón, ese caminito rojo tan molón por el que andas tan tranquilo, es para los #ciclistas Evita sustos y usa las aceras”.

Ja ho saben, hem de deixar d'anar per ese caminito rojo tan molón, y segons la Benemèrita, anar per ese caminito lleno de árboles y terrazas de bares, que si te clavas una rama en el ojo o si te comes una silla, ya verás como también es muy molón. La xarxa els hi ha dedicat nombroses galetes amb la mà oberta:

El que seria més molón seria que deixessin de publicar aquest tuit i si volen anar donant consells, com a mínim, que siguin de zones que tinguin un mínim de sentit. Si no, la gent pensa que se'ns estan fotent a la cara.