El trifachito que governa Andalusia ja està deixant la seva empremta. Tenien moltes ganes de pispar-li la poltrona al PSOE-A, i de mica en mica anem veient el perquè. De allò de desmuntar els "xiringuitos" socialistes hem passat a "redecorar-los", què és més cool. Una mà de pintura, noves cortines, una catifa ben llampant i au, qué cuqui todo. Aquestes són les preocupacions (públiques, en tots els sentits) del matrimoni format entre el nou director general de l'Agència Pública Andalusa d'Educació, Manuel Cortés (Cs), i la seva entusiasta esposa, la Virginia Moreno, aspirant a influencer i inoportuna interiorista. La Virginia, orgullosa com està del seu marit, el va visitar al seu flamant despatx d'alt càrrec. Mòbil en mà, va pensar que era una gran idea immortalitzar l'escena i, encara millor, compartir-la amb els gens curiosos instagrammers del planeta Terra. Si, mencionem la Terra perquè Moreno sembla que hagi caigut de Mart, Plutó o ves a saber d'on. Del planeta Cuqui, si n'existeix. Allà on l'important és fer "un poquito de retoques de decoración”. 

Manuel Cortes alt carrer Andalusia i virgina moreno @manuelcortesromero

@manuelcortesromero

El vídeo de la dona de l'alt càrrec camina entre el llenguatge adolescent, la irresponsabilitat i, diguem-ho clar, el "pijisme" de nou ric. Ho grava i explica tot: La seva excursió "a la Agencia de Manuel... hoy me va a enseñar dónde trabaja, qué hace y a ver qué tal". A ver què tal la decoració, els mobles... que això d'educació està molt bé, però no "pega" amb els quadres. O l'entrada dient "este es el despacho del director general" i com reclama l'atenció de Cortés: "Cariño, di hola". El moment Masters de la Reforma: "Tenemos que hacer una remodelación de la decoración, ¿a que sí, cariño?". L'home, "cariño", tan culpable com ella, somriu divertit. Qué chachipiruli tot. El somriure es converteix en rialla enamorada quan, tot i voler fer uns "poquitos de retoques", li diu: "bueno, no está del todo mal, y eso que hay ahí (referint-se al seu tortolito) eso me gusta". Felicitats a tots dos, quin espectacle. Ha estat tan bo que molts usuaris el van capturar per que mai no s'oblidés. 

Virginia Moreno dona alt carrec andalusia @virginiam.r

 @virginiam.r

La fama aconseguida pel vídeo ha estat de tal magnitud pel matrimoni, que la seva autora ha sortit a demanar disculpes. La Virginia retirava el vídeo perquè "está claro que fue desafortunado y lo lamento". Manuel Cortés, però, el "mascle alfa" de la casa, calla. Quin exemple tan adient per a un alt càrrec d'educació. Això és la "nova política" que mana a Andalusia.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat