La Setmana Santa desferma passions entre els més fervents devots. Com a mostra, els increïbles passos que desfilen als centenars de processons que es fan arreu de l’Estat. Entre les més famoses, la Madrugá de Sevilla, que reuneix les confraries més importants de la capital andalusa. Però la tradició no està lliure de polèmica i, cada any, les desfilades dels legionaris en algunes ciutats espanyoles encenen els ànims d’un munt de crítics que recorden indignats l’origen d’aquest cos militar: La Legió espanyola la va fundar José Millán-Astray, el feixista del “muera la inteligencia”.

legio militar setmana santa cristo buena muerte efe

EFE

Però a Canal Sur, la televisió pública andalusa, sembla que les polèmiques amb els legionaris els importen ben poc i ahir a la nit, en un especial de Juan y Medio dedicat a la Setmana Santa, va passar això: un nen de 4 anys, disfressat amb l’uniforme de La Legió i cantant ‘El novio de la muerte’.

Les imatges han corregut com la pólvora a través de les xarxes socials i centenars de persones denuncien indignades adoctrinament del menor. Molts, irònics per les crítiques que reben els mitjans públics catalans per part de l'espanyolisme abrandat:

Albert Rivera diu que l’escola i la tele catalanes renten cervells però segur que li sembla fantàstic que disfressin un nen tan petit de militar, amb la bandera espanyola al coll i declarant el seu amor per la Mort. Si en comptes de Canal Sur fos TV3, i el nen portés una barretina, els seguidors ultres de Ciutadans ja estarien demanant el cap del director de la televisió pública catalana en una safata de plata.