Temps lliure, xarxes socials, ideologia ultra i escassa intel·ligència: un còctel indesitjable però cada cop més consumit a la societat espanyola. Els seus efectes són devastadors, des del punt de vista del sentit comú. Fins i tot de la decència. El penúltim, malauradament, producte de la maleïda combinació corre per la xarxa rebent 'galetes' i mastegots, a banda de burles ben merescudes. Anem al gra. O millor dit, anem al bar. Al bar que existeix a la imaginació d'un perfil molt sospitós de Twitter, el d'un "burgalés en Barcelona desde los 90 y dueño de un bar en Sant Gervasi". Ah, sí, i "afiliado a vox". Es diu Eduardo Martinez Calvo, i està molt fotut per la sentència del Procés: "Mi bar ha perdido más de la mitad de la clientela", i demana, amb estil pidolaire ("me avergüenza pero...") compassió per intentar "recuperar la normalidad". Una mica confús, Edu, però entenem per on vas. Ara bé, el següent pas de la història és el que ens mostra l'autèntic camí del relat, que es perd pel mapa de Barcelona per acabar a la terra dels invents, la foto i ubicació que proporciona l'autor: "Calle Madrazos (sic) haciendo esquina con la calle Calvet". Catapum. Tenim al 99% de veïns i veïnes del barri de Galvany amb els ulls com paelles preguntant-se: Queeeeeè?

Eduardo Martínez Calvo trol @edumartinez73

Eduardo Martínez Calvo @edumartinez73

La clientela d'Edu ja no va al bar. Normal. Perquè és tan real com els partits de futbol d'Oliver i Benji, o el Springfield dels Simpsons. Una bajanada inventada i malintencionada que no només ha sorprès els residents de la zona, també d'altres ciutadans. I a més a més, coneguts pel gran públic. Una, la Pilar Eyre, per a qui la cosa feia pudoreta. Un altre, Antonio Baños, que adjuntava una captura de la cruïlla amb una sonor "qué cachondo". I una tercera, Pilar Rahola, indignada amb un fake de manual. Són només algunes de les reaccions que ha generat la imaginació del presumpte tuitaire i barman (a Maó, si d'un cas, perquè la foto és d'allà), de qui ja es posa en dubte fins i tot la seva cara.

 Pilar Eyre braços oberts TV3

Pilar Eyre TV3

antonio baños  ACN

Antonio Baños ACN

pilar rahola TV3

Pilar Rahola TV3 

Una de les millors parts del fil viral  és comprovar com els seguidors de la ultradreta se solidaritzen amb Edu i la seva taverna voladora i vernenca. Un riota. O com agraeix aquestes mostres d'afecte patriòtic i oníric. Diu que els espera "con los brazos abiertos aquí en Barcelona". Quina decepció pels visitants. I la cirereta, que recorda d'altres invents recents sobre infants catalans que viatjaven en tren per Espanya: "También agradecer al matrimonio que vio el tweet y ha venido aquí a cenar, ojalá se manifiesten por aquí también". Ja saben, erre que erre, inadsequible al desaliento

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat