Pel PP i Vox, de reis només hi pot haver dos. Almenys a la localitat madrilenya de Los Molinos, on governen de bracet. A Espanya, els monarques són Felip i Letícia. I a Orient, Melcior i Gaspar. De Baltasar no en volen saber res, tal com demostra el cartell que anuncia la cavalcada del proper 5 de gener a la tarda on només apareixen personatges blancs. No n’hi ha cap de negre.

cartell reis los molinos

santiago abascal somriu dents gtres

GTRES

Al costat de la imatge del naixement, el PP i Vox col·loquen tres dibuixos però només n’hi ha dos que siguin Reis Mags. El blanc, el ros... i un pastoret? Pot ser. Només l’equip de govern municipal, molt de dretes, sap del cert qui és el personatge que apareix al costat de Melcior i Gaspar. Ells diuen que és en Baltasar, però ningú no ho diria. Sigui com sigui, les crítiques contra el consistori madrileny pel cartell del Baltasar fake són nombroses. Fins al punt que han hagut de desmentir públicament motivacions racistes al darrera de la seva propaganda per la cavalcada. Per si algú tingués algun dubte, han canviat els cartells i n’han fet de nous. Tot i que el nou muntatge és totalment matusser, amb la primera imatge dels tres Reis d’Orient, Baltasar negre inclòs, que han trobat a internet:

Aquest és el segon cartell dels Reis Mags que genera polèmica en molt pocs dies pel blaquejament que Vox fa de Baltasar. Fa un parell de setmanes, a Cadis. Ara a Madrid, amb la col·laboració del PP. Encara els queda més d’una setmana, abans de la cavalcada, per intentar tornar a fer-la grossa de manera absurda amb algun cartell de la Nit de Reis.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat