Raúl Álvarez Genes. Probablement a molts no els sonarà gens el nom, però aquest badaloní de 30 anys és el youtuber més popular del nostre país. Sota el pseudònim d’AuronPlay (ara sí que sabeu de qui es tracta, oi?), el català més conegut de YouTube compta amb més de 16 milions de subscriptors al seu compte. Des de l’habitació de casa seva, AuronPlay ha construït tot un imperi fent bromes telefòniques i criticant famosos. El fenomen AuronPlay és tan gran que fins i tot ha creuat l’Atlàntic. I a El Salvador ha aterrat de ple sobre el debat polític.

auronplay twitter

@auronplay

El petit país centreamericà acaba de nomenar Nayib Bukele nou president del govern. En només dues setmanes de mandat, el dirigent salvadoreny ha esdevingut viral a tot el món per la seva peculiar manera de fer públics els seus decrets: a través de les xarxes socials. Cada cop que Bukele deixa anar un “Se le ordena a...” a Twitter, els seus compatriotes queden bocabadats.

Però al president d’El Salvador encara li faltava fer una passa més per assolir el surrealisme més absolut: nomenar AuronPlay ministre de YouTube. I així ho ha fet, entre bromes, durant una conversa amb un altre influencer. Un breu intercanvi entre Catalunya i el país llatinoamericà que ha fet embogir totalment la xarxa.

AuronPlay, “ministre” a les Amèriques. La internacionalització de la causa catalana funciona a tota màquina.