En un país on l'unionisme es posa les mans al cap per uns pasquins anònims assenyalant periodistes catalans no indepes, però calla davant una abjecta llista negra d'El Español posant en la diana i insultant professionals de TV3 als que titlla de "bufons", no ens estranyaria que no s'ensenyés prou una repugnant agressió verbal a un candidat independentista basc al Congrés dels diputats. Però el mateix afectat ho ha penjat a les xarxes. Un vídeo que, veient el personatge, segur que a l'autor de l'abjecta agressió no l'avergonyeix, probablement al contrari, se'n senti orgullós. Però els insults i l'actitud xulopiscinesca, de perdonavides amenaçador, estan ja en mans de les autoritats. Veurem si prenen les mesures oportunes.

andoni rojo

@andoni_rojo

Aquest que veuen és Andoni Rojo, el tercer en la llista de la coalició al Congrés per Biscaia. El membre d'EH Bildu ha penjat un vídeo amb el que li va passar quan va sortir de la seu del seu partit a Bilbao i se li va apropar un macarra reptador que el va començar a amenaçar durant uns minuts mentre ell gravava l'agressió. "Esto es una demostración de qué es lo que pasa cuando se blanquea al fascismo. Se envalentonan. Es responsabilidad de todos los demócratas parar a esta gente". I és que les perles del mamarratxo fan feredat: "Tienes las horas contadas. Satanás. Tontito. Mariquita. La inquisición llega, coleguitas, brujitos"...

Rojo ja ha presentat denúncia als jutjats per 'amenaces greus' i 'delicte d'odi'.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat