És la imatge més ridícula del debat a cinc de la campanya del 10-N: Albert Rivera s’humilia i branda un panot davant dels seus adversaris polítics. Sembla una broma de mal gust però l’escena és real. Tant real com que un parell de dies abans es va gravar ensumant un gosset. Inquietant. En el cas de la llosa que va dur al plató, el president de Ciutadans va assegurar que els manifestants indepes “le lanzaban esto a los policías nacionales, a los Mossos d’Esquadra y a los comerciantes”. Una afirmació, si més no, distorsionada.

albert rivera panot tve

TVE

Les imatges dels enfrontaments entre manifestants i policies que van acabar, ara fa un parell de setmanes, amb l’arrencament de panots, són de la plaça Urquinaona de Barcelona. I les lloses que hi ha en aquest indret de la ciutat no tenen res a veure amb la que va dur Rivera al debat, tal com han comentat diversos espectadors a través de les xarxes socials.

De fet, el panot del líder de Ciutadans podria no ser ni tan sols dels carrers de Barcelona. Les lloses que tenen aquest disseny es troben en molts carrers de l’Eixample... i a través d’internet. A Amazon els venen per menys de 30 euros:

Segons apunten les darreres enquestes, el que no trobarà a Amazon seran tots els vots que haurà perdut la nit electoral. Vaticinen que la patacada de Ciutadans serà grossa.