Ada Colau, al punt de mira de l’unionisme. En motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, l’ajuntament de Barcelona ha endegat la campanya ‘Digues el que penses #ElPresentÉsFeminista’. En el marc d’aquesta iniciativa, el govern municipal ha elaborat una sèrie de vídeos de conscienciació anti-masclista: un home fa un comentari misogin i un altre aixeca la veu i s’hi encara. Fins aquí tot correcte. Però en un d’aquests muntatges, els dos nois que humilien una noia parlen castellà. I el jove que la defensa ho fa en català. Una situació que l’espanyolisme denuncia com un atac flagrant de l’alcaldessa.

alcaldessa Ada Colau comuns valoració eleccions - Sergi Alcàzar

Sergi Alcàzar

‘Ok Diario’, ‘El Español’, ‘La Razón’ i un munt d’unionistes, furiosos amb el vídeo de l’ajuntament de Barcelona. “Vaya tetas” i “Qué guarra” són alguns dels comentaris que fan els nois abans que un tercer s’hi enfronti en català: “Què foteu, que està en boles. És la seva privacitat”.

ok diario ada colau

el español ada colau

la razon ada colau

Obvien però, que la campanya anti-masclista de la capital catalana compta amb altres muntatges audiovisuals que s’han emès aquests dies. En tots ells, els homes que fan comentaris vexatoris contra les dones ho fan en català. La violència de gènere cal denunciar-la i combatre-la en català, castellà i els idiomes que faci falta.