La capital de Flandes, a Bèlgica, és una de les ciutats més boniques d'Europa. Només el seu compacte centre històric, de tot just quatre quilòmetres quadrats i declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, val la pena un viatge que se sol fer des de Brussel·les, a menys de cent quilòmetres.

Però no et deixis enganyar. Malgrat la seva petita mida, hi ha moltes coses per fer a Bruges: canals romàntics, cignes del Minnewater i memorables edificis antics conformen el que es coneix com la "Venècia del nord", i suma-li a això bona música, cervesa i xocolata.

Com aprofitar un dia a Bruges

  • 9:00 Comença en el Rozenhoedkaai

Comença el dia en aquest petit racó encantador, amb les seves cases medievals de maó i el Belfort al fons, probablement una de les parts més fotografiades de Bruges. Matina una mica i gaudeix d'aquest lloc únic abans que arribin els turistes.

  • 10:00 Passeja amb vaixell

No te'n vagis sense navegar pels canals de Bruges. Et donarà una perspectiva meravellosa de la ciutat i no et traurà temps ni diners. Els viatges duren al voltant de mitja hora i costen menys de 10 €.

  • 11:00 Visita l'Església de Nuestra Señora

Apropa't a la propera Església de Nuestra Señora. Té la segona torre de maó més alta del món, i al seu interior pots veure la Verge de Bruges, una de les poques escultures de Miguel Ángel que es troben fora d'Itàlia. Darrere de l'església, descobriràs el pont Bonifacius, un dels ponts més bonics de Bruges.

Iglesia de Nuestra Señora de Brujas / Unsplash
Església de Nuestra Señora de Bruges / Unsplash
  • 12:00 Relaxa't en el Begijnhof i el Minnewater

Al sud de l'Església de Nostra Senyora, trobaràs el tranquil Begijnhof. Allà vivien les beguinas, grups de vídues que dedicaven la seva vida a ajudar als malalts i pobres. Cap al sud, trobaràs els ponts romàntics i els cignes del Minnewater.

  • 13:00 Dinar i una bona cervesa

Torna al nord i arriba a The Halve Maan. Aquesta cerveseria tradicional ofereix sopes, amanides, peixos i plats de carn. Acompanya el dinar amb una cervesa típica, la intensa Quadruple Straffe Hendrik, per exemple. Però és que hi ha tantes per elegir!

  • 15:00 Una mica de xocolata belga

La xocolata és una marca registrada de la ciutat i del mateix país. The Chocolate Line ofereix algunes de les millors xocolates de Bruges i també productes peculiars com la xocolata per a massatges i targetes de xocolata personalitzades.

  • 17:00 La bellesa de Grote Markt

Aquesta plaça ha estat en el centre de la vida d'aquesta ciutat durant més de 1.000 anys. Els ulls se'n van cap a l'espectacular Belfort i el seu campanar de 83 metres i 366 esglaons que pots pujar.

  • 18:00 Sang de Jesús a la Basílica de la Santa Sangre

Darrere del Markt, trobaràs altra de les encantadores places de Bruges, el Burg, que allotja la Basílica de la Santa Sangre, on trobaràs una venerada relíquia de la Santa Sangre, portada a Bèlgica durant les Croades.

  • 19:00 Passeig pel Gronerei

Després de la visita a la basílica, passeja pel canal Gronerei, que allotja alguns dels llocs més bonics de Bruges, especialment durant l'estiu.

  • 20:00 Sopar típic belga a 'T Risico

Aconseguir un sopar bo i assequible no és cosa senzilla a Bruges. Evita les trampes turístiques del centre de la ciutat. 'T Risico és un d'aquests llocs petits i acollidors on van els locals i que ofereix plats deliciosos i assequibles.