Arriba ja l'estiu i no hi ha res més atractiu de què gaudir de les vacances a la platja o a la muntanya. La intensa calor, la humitat i, fins i tot, la contaminació ambiental drenen la brillantor natural i fan que la teva pell es torni opaca, greixosa i feta malbé.

L'activitat de les glàndules sebàcies augmenta a mesura que augmenten la temperatura i la calor durant el mes d'estiu. La humitat fa que la pell grassa ho sigui més encara i la pell seca es torna més aspra i escatosa. El sol emet raigs UV que produeixen pigments de melanina. Massa melanina dona com a resultat una pell fosca i bronzejada. La calor pot causar més porus oberts que poden obstruir-se amb greix, brutícia i bacteris. Això pot causar marques d'acne, arrugues, envelliment de la pell i hiperpigmentació.

En aquest article, t'oferirem uns consells sobre com cuidar la teva pell a l'estiu.

  • Mantén-te hidratat

Per a una pell saludable i brillant, mantén-te hidratat per dins i per fora. Beure molta aigua ajuda el teu cos a eliminar totes les toxines de la sang i el sistema digestiu. Això també ajuda a prevenir la picor, l'acne i altres afeccions de la pell. Beu tres litres d'aigua al dia i evita les begudes deshidratants com l'alcohol. Pots beure suc de fruites fresques i aigua de coco, que ajuden a nodrir la seva pell.

  • Neteja i Exfolia

La neteja facial és un règim bàsic de cura de la pell. Has de netejar el teu rostre almenys dues vegades al dia. Eliminarà totes les impureses, la pols i la contaminació que s'adhereixin al seu rostre.

L'exfoliació augmenta la circulació sanguínia i elimina les cèl·lules mortes de la pell de la capa externa. Millora l'aspecte de la pell eliminant la pell seca. Pots utilitzar l'exfoliant facial de 4 a 5 vegades per setmana per obtenir un aspecte vibrant i més brillant.

  • Tònic facial

Els tònics estan formulats per eliminar les cèl·lules mortes de la pell, netejar els porus en profunditat i refinar els porus dilatats de la pell fent-los menys prominents. Així que usa sempre tònic facial després de netejar-te la cara.

  • Hidrata bé la teva pell

Els estius són molt humits, però, així i tot, la teva pell necessita una hidratació adequada. Pots fer servir humectants, olis essencials i sèrum. Redueixen la inflamació, reparen i hidraten la pell. La crema hidratant protegeix la pell de la pols i els productes químics que poden fer-la malbé. L'humectant bloqueja l'aigua i l'oli natural a la pell brinda hidratació addicional a la cara.

Mujer poniéndose crema hidratante
Dona posant-se crema hidratant / Unsplash
  • Utilitza protecció solar

L'exposició prolongada al sol pot causar arrugues, hiperpigmentació, cremades solars i envelliment de la pell. El protector solar actua com un escut contra els perillosos raigs UV. Utilitza sempre protector solar cada vegada que surtis i n'elegeix un d'adequat per a tu.

  • Remeis casolans

No oblidis el que et deia l'àvia. Hi ha molts ingredients a la teva cuina que poden fer que la teva pell sigui saludable a l'estiu. Així, els tomàquets i les llimones poden refrescar la teva pell. El licopè en els tomàquets prevé la descoloració de la pell, les línies fines i les arrugues. Mol tomàquet, fes suc sense afegir aigua i congela aquest suc en glaçoneres. Després frega el teu rostre amb aquests glaçons de gel.

L'àloe vera és el millor remei per a la pell, actua com a humectant i hidrata la pell. Ajuda a tractar els barbs, l'acne i les cicatrius. La pasta de mel i àloe vera és la millor per a pells grasses.

  • Menja sa

La teva pell és el resultat del que menges. Si vols una pell saludable i brillant als estius, menja aliments que nodreixin la teva pell. Eviti els aliments pesats i rics en carbohidrats, que poden greixar la pell. Menja verdures i fruites riques en proteïnes, antioxidants i vitamina C.