Estàs pensant a fer un viatge al Japó? Aquí t'expliquem la informació bàsica que has de conèixer abans de començar el viatge i què t'ajudarà a moure't amb més facilitat pel país on els carrers no tenen nom. 

calle japonesa unsplash

Per què no tenen nom els carrers?

Els carrers japonesos no s'ordenen com els occidentals. Més enllà d'algun cas concret, els carrers no tenen nom. Les direccions s'estructuren a partir de tres números: el primer indica el districte, el segon l'illa de cases, i el tercer l'edifici o casa dins l'illa de cases.

 Japón  Google Maps

En aquest cas, Higashi és el nom del districte, 3 Chome és el número del districte i els números més petits són els blocs. Els números dels blocs no són correlatius sinó que es van anar posant en funció de la data de construcció de l'edifici i per tant, pot ser que hi hagi el 12 al costat del 6. I també passa el mateix amb els blocs de pisos o cases, cadascun té el seu número en funció de la data de construcció. 

El millor, tenir facilitat per accedir a internet i guiar-te amb google maps o gps.

Com puc tenir internet al Japó?

Al Japó és difícil tenir accés a Wifi gratuït, és per això que el més recomanable és adquirir algun dispositiu de wifi portàtil o una targeta sim

Wifi portàtil:

 • Accés il·limitat a internet.
 • Entrega a l'hotel, domicili o aeroport.
 • Autonomia de 5h - 8h.
 • Temps de càrrega: 3 hores.
 • Possibilitat de connectar fins a 5 dispositius al mateix temps. 
 • Preu: mínim de 5 dies de lloguer (45€), 10 dies de lloguer (60€), 15 dies (74€) i 20 dies (89€). 
 • Cal retornar el dispositiu abans de marxar del país.

wifi japon

Targeta sim:

 • Connexió des del teu propi telèfon.
 • Compatible Iphone i Android.
 • No pot fer ni rebre trucades.
 • El mòbil ha d'estar desbloquejat. És important trucar la teva companyia per assegurar-te abans de comprar la targeta.
 • Targeta per a un sol dispositiu. 
 • No cal retornar-la.

Compte en creuar! Els japonesos condueixen per l'esquerra

Com al Regne Unit, al Japó els cotxes circulen per l'esquerra. Quan es va fer la instal·lació de la xarxa ferroviària, es va fer un acord governamental amb els britànics i la van construir amb la circulació per l'esquerra.   

illiya vjestica BAUXLhtkaqo unsplash

Més endavant, amb l'aparició dels cotxes, es va seguir la mateixa normativa que s'havia aplicat amb els trens. 

Per què utilitzen mascaretes?

Els japonesos no utilitzen les mascaretes perquè pateixin bacteriofòbia, o si més no, no tots. Fan ús d'aquestes mascaretes per diversos motius: amb l'arribada de la primavera, les utilitzen per evitar el pol·len; quan estar constipats, per no contagiar ningú del seu entorn i també per no entrar en contacte amb el vent que prové de la Xina i que conté "pols groga" o "pols asiàtica".

jeremy stenuit 3mErKfgolzM unsplash 

Visat i passaport

Per viatjar al Japó tots els visitants estrangers han de tenir el passaport al dia. Pel que fa al visat, molts països no necessiten visat per entrar al Japó mentre la durada del viatge no sigui més de tres mesos i no es faci cap activitat remunerada. 

passport unsplash

Com moure's per dins del Japó?

La millor opció per moure's per dins del Japó és el tren. La xarxa ferroviària japonesa pertany a diverses empreses, un fet que és important a l'hora de comprar els bitllets, perquè segons quina empresa sigui la propietària, el preu del bitllet pot variar.

victoriano izquierdo fnWPcT63z30 unsplash

El 80% de la xarxa és de Japan Railways Group (JR), però la resta pertany a diverses empreses privades. Tots els passatgers poden escollir amb quina empresa volen viatjar en qualsevol moment, però si tens el Japan Rail Pass, et mouràs millor amb els de l'empresa JR.  

Japan Rail Pass

Si la teva idea és viatjar molt d'una ciutat a l'altra, la millor opció és el Japan Rail Pass. Pots escollir entre bitllets de 7 dies (246€), 14 dies (392€) i 21 dies (500€) de validesa i aquest et donarà accés a tots els trens de JR, autobusos i serveis de ferri de tot Japó. També hi ha la possibilitat de comprar el Japan Rail Pass d'una zona concreta i així estalviar-te diners si només t'has de moure per aquella zona. 

Tokyo metro

Bitllets de tren individuals

Els bitllets individuals serveixen sobretot per les distàncies curtes i pots comprar-los a les màquines de totes les estacions de tren.

Targeta IC

Les targetes IC són de prepagament i recarregables (tenen el mateix funcionament que l'Oyster de Londres). A cada ciutat tenen unes targetes diferents, però són intercanviables i les podràs utilitzar a totes les ciutats. Les més populars a Tokio són la Pasmo i la Suica

City Pass

Hi ha ciutats que ofereixen un City Pass que és vàlid durant un dia. Aquests et donen accés a qualsevol transport de la ciutat i descomptes per d'altres activitats. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat