La capital d'Hongria és un clàssic de les destinacions turístiques que no només no passa de moda, sinó que s'ha convertit en una visita obligada per a aquells que desitgen gaudir d'una gran arquitectura, un rerefons històric vibrant i un entorn irresistiblement romàntic. No en va és considerada com una de les ciutats més boniques d'Europa i compta amb diversos llocs que són Patrimoni de la Humanitat.

Vertebrada pel Danubi, Budapest, que és la suma de tres ciutats, Óbuda, Buda i Pest, unificades en una de sola el 1873 per convertir-se en la segona ciutat de l'Imperi Austrohongarès després de Viena, aquesta ciutat t'ofereix una experiència inoblidable. Aquí tens una recopilació de què veure i què fer a l'encantadora ciutat de Budapest durant tres dies.

3️⃣ Com gaudir de tres dies a Chicago amb magnificència

⛰️ El Perú no és només Machu Picchu

Primer dia: El Palau Reial, Plaça de la Trinitat i un creuer

L'extravagant Castell de Buda és la casa dels reis hongaresos de Budapest. Construït al segle XII, però constantment ampliat des d'aleshores, avui allotja el Museu d'Història de Budapest i la Galeria Nacional Hongaresa. Dins del castell, també es troben el Monument a Eugeni de Saboya i la Font de Maties, un dels llocs més fotografiats de Budapest.

Un altre palau, el de Sandor, ha estat la residència oficial del president d'Hongria des de 2003. Aquí és possible presenciar l'impressionant canvi de guàrdia que té lloc cada hora durant uns minuts cada vegada.

La Plaça de la Trinitat es troba al cor del districte del castell de Budapest. Hi ha una columna blanca en el centre, i l'antic ajuntament i una de les esglésies més important d'Hongria, l'Església de Maties, es troben aquí.

Situada a la vora del riu Danubi i a prop de l'Església de Maties, es troba la terrassa d'estil neogòtic i neoromànic del Bastió dels Pescadors, molt popular per les espectaculars vistes de la ciutat.

A la tarda, pots assistir al Concert de Gala de Budapest en el prestigiós Pesti Vigado, un dels teatres més famosos del país. I gens millor per acabar el dia que fer un meravellós creuer amb sopar pel Danubi.

Segon dia: Plaça de la Llibertat, el Parlament i un pub

La Basílica de Sant Esteve porta el nom del primer rei d'Hongria. La seva construcció es va completar el 1905 i actualment és la tercera església més gran d'Hongria. Des de dalt de tot, les vistes de Budapest són formidables.

L'Òpera Estatal d'Hongria va ser inaugurat el 1884 i és un lloc per a espectacles d'òpera i ballet, sota els bonics sostres decorats amb frescos. Molt a prop, la Plaça de la Llibertat és considerada com una de les més boniques del país. I com no, el Parlament és una cita obligada.

Per descansar de tant passeig, res millor que algun dels pubs de la ciutat. El més conegut és Szimpla Kert. I després, fes una visita al memorial de l'Holocaust al Danubi, amb els commovedors 60 sabates de ferro fos a la vora del riu.

El Parlament húngaro / Unsplash
El Parlament hongarès / Unsplash

Tercer dia: Plaça Vorosmarty, Turó Gellért i un bany termal

La Plaza Vörösmarty està dedicada al poeta Mihály Vörösmarty. Entra a prendre un cafè a Gerbeaud, amb una decoració increïble i un dels cafès més grans d'Europa. Després pots anar de compres al carrer Vaci i també visitar el Gran Mercat, construït el 1897.

És una bona idea caminar fins al Turó Gellért que domina el riu des de 235 metres i ofereix una vista impressionant de la Ciutadella, una fortalesa construïda el 1851. Al peu del turó, està el genial Cafè Espresso de l'hotel Gellert, d'estil Art Nouveau.

A la tarda pots visitar algun dels banys termals naturals de la ciutat, de fama mundial, com els Banys Gellert, els Banys Széchenyi o els Banys Kiraly. Una experiència que no oblidaràs.