Xavier Sardà és un dels rostres més populars de la televisió. La seva gran fama va arribar de la mà de 'Cròniques Marcianes', el seu programa estrella. Telecinco no va tenir rival en el late night. Li va encarregar aquest programa dirigit per Jorge Salvador, el soci de Pablo Motos, per cobrir el buit de Pepe Navarro i competir contra aquest, que estrenava espai a Antena 3, la competència. El català se'l va carregar en tan sols tres mesos, i 'Crónicas' va fer història a la televisió nacional. Des d'aleshores no ha parat de sumar un projecte rere l'altre, encara que ara s'ha dedicat més a col·laborar a diferents espais com La Sexta Noche. Tanmateix, TVE li ha ofert agafar les regnes de 'La gran confusió', el xou dels dissabtes.

Xavier Sardà ATRESMEDIA
Xavier Sardà ATRESMEDIA

El periodista sempre fa programes amables on el riure és un dels principals conductors, no obstant això, la seva vida no ha estat fàcil. La tragèdia sempre l'ha perseguit. Quan tan sols era un nen va haver d'acomiadar-se de la seva mare. I a la del seu germà petit a conseqüència de les drogues i la sida, fins i tot l'assassinat del seu avi.

L'última desgràcia va ser la mort de la seva germana, la coneguda actriu Rosa Maria Sardà. En plena pandèmia va morir víctima d'un càncer als 78 anys.

Xavier Sardà continua lligat als mitjans de comunicació malgrat que per edat ja podria jubilar-se. A la televisió se sent com peix a l'aigua, a més ha de continuar ingressant diners perquè no va guanyar tant com es va dir en 'Cròniques'.

Xavier Sardà TVE
Xavier Sardà TVE

El patrimoni de Sardà: 40 milions d'euros

Tanmateix, el seu patrimoni és milionari. Xavier Sardà resideix a Canet de Mar, on posseeix una finca de 22.000 metres, a més de quatre pisos a la Ciutat Comtal i un veler. S'estima que el seu patrimoni pot ascendir als quaranta milions d'euros. També es diu que el català podria haver estat el presentador més ben pagat de la història de la televisió nacional amb uns sis milions d'euros anuals.

Les seves inversions en negocis també li han sortit rentables. Posseeix una empresa, Balandrix, constituïda el 1992. Encara que el 2019 en va tenir pèrdues de 200.000 euros, el seu actiu total és de més de 5,5 milions d'euros, segons les dades del Registre Mercantil. L'empresa es dedica a les activitats de producció cinematogràfica i de vídeo, una cosa que no ha canviat des del seu inici, i Sardà continua sent el seu administrador únic i també és accionista majoritari, segons les dades del Registre a què ha pogut accedir Vanitatis.