Xavier Sardà surt molt a TVE. Als matins apareix al programa de Gemma Nierga Cafè d'idees, els dijous a la nit té Obrim fil, el seu debat al late night i en català, i ara també va de convidat dimecres a Las tres puertas. L'espai de María Casado, que fa entrevistes ràpides a patums de la tele del passat, com Pedrito Ruiz. entrevista Sardà per tornar a parlar d'audiència. Si la setmana passada Casado plorava per fer males audiències ara demana a Sardà quanta audiència feia ell. Prop del 40 % en tres rècords de Crónicas Marcians: 1) el programa de després de la final de Gran Hermano, 2) el programa dels atemptats dels trens de Madrid i 3) l'assassinat d'Ernest Lluch al pàrking de casa seva a Les Corts per uns pistolers d'ETA. María Casado no va fer bon share: un 4,9% (5,3% a Espanya).

xavier sardà TVE

Xavier Sardà a TVE

Sardà: "No quería hacer Crónicas marcianas pero mi amigo Joan Ramon Maitat me dijo 'no pasa nada tengo un amigo cobarde'. Era muy persuasivo. No volvería a hacerlo, no tiene sentido. Entonces eso no se había hecho, una revista diaria durante ocho años. Lo dejé porque no soportaba el horario de noche. Y madrugaba a las 8. Una obsesión de aquella época es que era un jefe muy duro, pero cuanod pudimos dejamos de trabajar los viernes para preparar el del lunes". María Casado reconeix que ella, com Sardà, també va dur protecció policial dutant un temps.

sarda casado tve

Sardà i Casado, TVE

Sobre el moment més dur, l'assassinat de Lluch, Sardà: "Tu audiencia no está tan mal, TVE tampoco hace mucho más. Hice un tope de audiencia la noche del asesinato de Lluch, ojalá no lo hubiéramos tenido. Les decía a los de Informativos que hicieran ellos el programa y no, me servían ellos la información. Lo de Ernest me pilló más de cerca. Faltaba una hora para empezar el programa. Aparece Manel Fuentes llorando saliendo de su camerino diciendo 'Han matado a Ernest Lluch'. Pensé que yo no podía llorar, estaba maquillado, y había que cambiar todo el programa".

cronicas marcianas efe

Sardà amb Fuentes i la resta de Crónicas, Telecinco

Un drama nacional, tota Catalunya va sortir al carrer en la manifestació més decisiva, aquella on Gemma Nierga, amiga personal de Lluch, llegeix el comunicat i li diu a Aznar: "Ustedes que pueden, dialoguen". Un moment brutal de la tele d'aquell moment. Sardà és per nits com aquelles un mite de la tele. Ara parla de la dictadura del físic de les dones a Obrim fil amb la Mari Pau Huguet. Es queda curt. Més Sardà.