Fa uns mesos, el periodista de TV3 Xavier Bonastre va provocar un esglai majúscul als seus familiars, amics i seguidors. En poques paraules: va veure la mort de molt a prop. Una perforació als budells el va deixar en coma, tal i com ell mateix va revelar al seu blog: "Jo mateix em vaig donar per acabat. Per mort. Literal. Vaig buscar la llum blanca".

bonastre10

@xbonastre

L'emblemàtic presentador dels esports des de fa una pila d'anys, abans amb el seu característic bigoti, després sense, va deixar tothom sense paraules en escriure un colpidor relat del que li havia passat, això sí, amb un deix d'agraïment etern als metges que el van tractar, entre ells el seu germà, i a la seva família. A banda de la seva tasca televisiva, que encara no ha pogut reprendre, i de la seva dona i fills, l'altra gran passió de Bonastre sempre ha estat córrer. I a la mínima que es va anar recuperant va tornar a sortir als carrers de Catalunya amb sabatilles esportives als peus: "Ara ja estic tornant a córrer. Surto cada dos dies i vaig augmentant 30 segons cada vegada". I ho diu algú que va estar en coma fa quatre mesos i que el 2006 va superar un càncer de còlon amb metàstasi al fetge.

bonastre4

@xbonastre

Ara, ell mateix ha informat al seu compte de Twitter que reapareix. Més feliç no pot estar:

Bonastre escriu en el seu blog que després de la convalescència tornarem a poder-lo veure "cremant asfalt" en una cursa el pròxim 20 de gener. Dos dies abans li donaran la tan esperada alta mèdica. El periodista i runner participarà a la cursa de 10 quilòmetres del Barri de Sant Antoni de Barcelona, una de les més clàssiques i on ja hi ha participat altres vegades. Tantes com 14. "Com que ara mateix estic corrent una mitja horeta, la cursa serà  --espero-- un salt quantitatiu important. Penso que estic preparat per a fer-ho sense problemes". La cursa és molt plana i l'ajudarà. L'ajudarà el terreny i tota la gent que l'estima i que de ben segur que l'anirà animant mentre el vagin veient en acció.

bonastre corrent

@xbonastre

"La idea que tinc és anar molt tranquil i gaudir de la tornada a les curses. L'Arcadi Alibés segur que m'acompanyarà. Espero que no sigui l'únic. Tothom que vulgui venir amb nosaltres durant la cursa serà molt benvingut. Quants més siguem, més riurem. Moltíssimes gràcies a tots per les mostres de suport que he rebut durant tots aquests mesos. Ens veiem el dia 20!!", conclou Bonastre que literalment va tornar a la vida i que pensa viure-la com més li agrada, corrent.