Ahir a la nit va ser la decisiva per escollir quin dels dos temes era el més idoni per a Blás Cantó per al pròxim festival d’Eurovisió 2021. Una insípida gala televisiva titulada ‘Destino Eurovisión’ i alhora un homenatge a l’artista, va servir per escollir finalment la balada Voy A Quedarme, amb un 58% dels vots respecte a l’altra cançó per a l’artista, Memoria, que va aconseguir finalment el restant 42%.

L’emoció, interpretació i posada en escena del tall guanyador va saber captar l’audiència, però de fet, des de la seva presentació el passat 10 de febrer, ja era l’opció més esperançadora de tots els fans i seguidors de Cantó. Cal recordar que el murcià ja va ser la decisió interna per part de TVE en la passada edició del festival del 2020, finalment cancel·lada, en la que ja havia presentat Universo. Un tema que no va acabar de quallar entre la comunitat eurovisiva. Per aquest motiu les expectatives en aquesta segona opció eren màximes. Fins al punt que la pròpia discogràfica i l’artista van presentar aquests dos temes, aquests previstos en el seu proper àlbum d’estudi, per poder enviar al festival.

Una opció que tampoc ha acabat d’encaixar del tot, però que així i tot, els ulls estaven posats de ple en el tema que finalment va ser el guanyador: Voy A Quedarme.

El tema està compost pel mateix Cantó conjuntament amb Leroy Sánchez, Daniel Ortega ‘Dangelo’ i Dan Hammond i és una peça carregada de sensibilitat i força. Aquesta conserva influències de grans balades clàssiques amb la que el murcià mostra tots els seus registres vocals. L’artista ha sorprès als teleespectadors amb una entrada a cappella, tal com els seus seguidors van demanar des del primer moment que la van descobrir, i una actuació plena d’emoció que va acabar captivant dalt de l’escenari de l’estudi 5 de TVE a Prado del Rey.

Cantó va estar acompanyat duran tota la gala pels coristes que també l’acompanyaran a Rotterdam el proper mes de maig: Alba Gil, Héctor Artiles, Daira Monzón, Irene Alman i Dángelo Ortega.

La gala va transcórrer durant aproximadament dues hores de música i esdevenint un autèntic homenatge a la petita però intensa carrera musical del murcià. Ara bé, la realitat va ésser l’acompliment del qual demanava la pròpia discográfica de l’artista, Warner: omplir la gala amb altres artistes de la cartera i alhora amics de Cantó.

Vanessa Martín, Edurne, Andrés Suárez, Nia, Cepeda, Roi i Pastora Soler, entre d’altres, han estat els artistes convidats. Tots van interpretar diferents temes del protagonista de la nit, com també altres temes destacats de la música espanyola i també eurovisiva. Per la seva part, TVE va confiar de nou amb els coneixedors i gurús del festival a casa seva, Tony Aguilar i Julia Varela, per a conduïr el show de la nit.

Ara, una vegada escollit el tema que cantarà a l’escenari del pavelló Ahoy de Rotterdam el pròxim mes de maig, queda molta feina per fer. Falta perfilar el tema fins a l’últim detall, escollir la millor posada en escena, aquesta designada al conegut director artístic Marvin Dietmann, i també saber emocionar del tot a l’audiència europea per aconseguir el tan esperat i desitjat nou triomf d’Espanya a Eurovisió.