El periodista i escriptor Víctor Amela és en boca de tothom, i no precisament per bé. El motiu no és cap altre que les dures i terribles paraules de les que Pilar Rahola s'ha fet ressò. Declaracions molt desagradables que el col·laborador de diversos programes de televisió no ha fet recentment, sinó el març passat, concretament el dia 21. Unes paraules que Víctor Amela es pensava que mai sortirien a llum, però s'equivocava. No ha estat així.

El cas és que el periodista va participar en un vídeo del canal de Youtube del mitjà ultra afí a la seva manera de pensar, Dolça Catalunya. Un vídeo, que dura més d'una hora i mitja, en el que Amela no està sol sinó acompanyat d'altres persones com Chantal Moll o Sergi Fidalgo. Una tertúlia online, amb molt mala qualitat i imatges borroses a causa de la pobra connexió a internet, moderada per Miguel Martínez, que a les seves xarxes socials diu ser emprenedor i expert en màrqueting. El motiu de semblant despropòsit no és cap altre que fer una espècie d'entrevista a Albert Soler, sobre el seu llibre Barretines i Estrelles. Tot i que, lluny d'entrevistar, Amela es dedica a denigrar Pilar Rahola, Marta Rovira i atacar les persones de color.

Víctor Amela TV3

Víctor Amela, TV3

"Si haguessis d'anar a una illa deserta, amb qui aniries?". Aquesta és una de les preguntes que Sergi Fidalgo llança a Albert Soler. Entre les opcions que li dona el primer al segon, apareix el nom de la periodista catalana Pilar Rahola. "Ara quedarà molt malament el que diré, però mira, cada qui té les seves necessitats. Em portaria a la Rahola", contesta Albert Soler. Paraules que no deixen indiferent a Víctor Amela, qui s'encén més que un encenedor. "A la Rahola? Però, per a què?", diu sorprès. "És que no vull imaginar-m'ho, no puc", afegeix posant cares desagradables, denigrant la seva condició com a dona.

La conversa no acaba aquí, sinó que segueix. Soler, posant més llenya al foc, afegeix: "Jo no sé si aquesta dona està en edat fecunda, però podríem reiniciar la humanitat de nou". Sense comentaris. Paraules a les que Amela no es queda callat. "Tu hauries de ser negre i no ho ets, no vals", apunta. Inserim diverses imatges del moment:

victor amela contra rahola 1

Víctor Amela al canal de Youtube de 'Dolça Catalunya'

victor amela contra rahola 2

Víctor Amela al canal de Youtube de 'Dolça Catalunya'

Un duríssim atac amb què Amela no només es despatxa contra la periodista catalana, i col·laboradora del programa dels dissabtes a la nit de TV3, FAQS, sinó també amb les persones de color. La cosa no acaba aquí.

Minuts més tard es fan ressò d'unes paraules de la política d'ERC, Marta Rovira, dient, molt afectada, gairebé plorant, que no es rendiran mai i lluitaran "fins al final" per la independència de Catalunya. Albert Soler diu: "Quan sento aquesta senyora plorant, dient fins al final, fins al final, penso malament". Amela, afegeix: "Quina vergonya aliena". Tot seguit riu i es tapa la cara amb les mans. Foto:

amela marta rovira

Víctor Amela al canal de Youtube de 'Dolça Catalunya'

Motiu pel qual Rahola, clara, directa i sense pèls a la llengua, com sempre, no ha dubtat a respondre a Víctor Amela només ser coneixedora de les paraules del periodista. Ho ha fet a través del seu compte de Twitter, durant la tarda del diumenge 19 de setembre, quan faltaven pocs minuts per a les sis de la tarda.

"Fins ara t'havia saludat. Fa molts anys que ens coneixem. Les teves pataletes amb TV3 o  ideologia cada dia més ultra m'importen poc", comença escrivint, molesta. No és per a menys. "Però després de la denigració de la meva condició com a dona, que fas amb aquests comentaris, bon vent", acaba dient. Un escarit comunicat amb què Pilar Rahola retira públicament la paraula al tertulià de televisió. Molts 'm'agrada' i comentaris, en suport a Rahola, són els que s'acumula a la publicació. Amela, no para de rebre per tots els costats.

criticas amela 1Crítiques Víctor Amela a Twitter

criticas amela 2Crítiques Víctor Amela a Twitter

criticas amela 3Crítiques Víctor Amela a Twitter

criticas amela 4Crítiques Víctor Amela a Twitter

Per cert ha reaccionat al missatge de Rahola demanant perdó. "Un "animus jocandi" poc encertat aquí, tens raó. Presento disculpes, Pilar", ha dit. Rahola no les ha acceptat. Faltaria més.