El Preguntes freqüents d'aquest dissabte a TV3 va tornar a ser líder en la seva franja, amb un excel·lent 13,5 % de share i més de 200.000 espectadors. Entre els convidats, Arnaldo Otegi, Jaume Creixell o Santiago Niño Becerra. Quedem-nos amb aquesta darrera entrevista.

El doctor en Economia va tornar a donar una classe magistral i va deixar anar algunes perles que paga la pena recordar. Per exemple, quan va parlar d'una cosa que preocupa, i molt, l'augment desaforat del preu de la llum fins a límits insostenibles. Escoltin la reflexió que va fer quan Cristina Puig li va preguntar fins quan pujaran els preus:

El catedràtic també va abordar l'increment d'altres preus, prepandèmia i postpandèmia. El preu de l'energia, per exemple, és considerat cabdal per Niño Becerra en tot això que estem vivint: "El preu de l'energia s'ha disparat, i això està incidint molt en els preus de producció".

Posa l'exemple d'una empresa, Sidenor, que "ha aturat 20 dies la seva producció, però és que la raó per la qual ha aturat, és brutal: ha arribat a la conclusió que amb aquest preu de l'energia hauria de posar uns preus als seus productes d'acer que ningú no podria pagar. Ha aturat la producció perquè no podia vendre els productes".

cris i niño

Cristina Puig i Santiago Niño Becerra / TV3

Amb aquest panorama, s'acosten dues dates importantíssimes i marcades en vermell pels consumidors i les empreses: el Black Friday i les compres per Nadal. I Niño Becerra que no es disfressa, precisament, de Pare Nöel a l'hora de portar bones notícies: "Els Estats Units ja han admès que hi haurà mancances importants pel Black Friday, però per altra banda, per Nadal, possiblement també hi haurà mancances. Ho han dit els fabricants de joguines, etc, perquè moltes produccions venen de l'Àsia. Resumint: si una persona té clar què vol regalar per Nadal al fill, la parella, i té els diners i sap que ara això ho pot localitzar... que ho compri".

Un dels espectadors que no perdia fil era Víctor Amela. No és la primera, ni la segona ni serà la darrera vegada que el periodista i escriptor carrega els neulers contra alguna cosa que es diu al FAQS, i aquest dissabte no ha estat menys. 

amelanovela 43778426 291397094802026 9149917094957891754 n

Víctor Amela / @amelanovela

Amela escoltava les explicacions del doctor en Economia i verbalitzava un parell de comentaris amb un to dirigit cap a Niño Becerra que ha sacsejat la xarxa. Fa una captura al televisor i deixa anar un "Santiago, llevas diez años anunciado el Apocalipsis, me alegra verte insistir. Si dijiste que lo bueno era decrecer ¿no deberías alegrarte hoy?".

Darrerament, Amela s'ha especialitzat en fer preguntes a segons quins convidats del Preguntes freqüents amb una forta càrrega de mala bava.

Fa un mes, quan hi va anar Jordi Cuixart i va dir que "És normal que la societat s'hagi crispat, però hem de tornar a recuperar aquest esperit de confraternització", Amela li va respondre al president d'Òmnium: ""Tornaràs o no a incitar “al poble” (la massa) a provar de bloquejar una acció judicial d’una democracia?"