Feia molts dies que les Comissions de Control de l'Actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals no se celebraven de manera presencial. La nova normalitat ha comportat que novament, el director de TV3, Vicent Sanchis i el diputat Nacho Martín Blanco, hagin estat l'un davant de l'altre.

comissio parlament

Canal Parlament

En anteriors compareixences, Sanchís ja havia repassat el polític taronja en la seva obsessió amb la presència de Pilar Rahola als programes de la casa o quan es va indignar per un rètol al programa Tot es mou sobre Xavier García Albiol. I aquest divendres de juny, li ha hagut de parar els peus sobre el punt 1.16 del dia: l'entrevista a un condemnat per col·laboració amb ETA en el programa 'Preguntes freqüents'. Comença Martín Blanco amb un "especial recuerdo a las 21 víctimas mortales del atentado de Hipercor, que hoy se conmemoran los 33 años de aquella matanza. Dicho lo cual, pidiendo rigor de que nadie pretenda establecer relación de causalidad entre este recuerdo y lo que viene ahora". I què venia ara? "Un medio como TV3 no le puede dispensar un trato como el que se le dispensó al etarra Pello Alcantarilla. Se le entrevistó para acusar al coronel Pérez de los Cobos, con motivo de su destitución. Alcantarilla vertió infundios, especulaciones y acusaciones y la conductora en ningú momento le dijo que eran acusaciones muy graves. ¿Cómo es posible que en TV3 se entreviste a un condenado por 10 años por terrorismo en Francia y no se le recuerde que sus acusaciones son mentira".

pello alcantarilla faqs

TV3

El diputat de Cs parla d'una entrevista "abyecta. Yo no quiero unos medios públicos de mi comunidad autónoma donde los terroristas se sientan como en casa".

martin blanco2

Canal Parlament

"Que se senten com a casa és una opinió subjectiva seva, molt feridora. Quina televisió vull jo?", li respon Vicent Sanchis. El director de TV3 ha ensorrat Martín Blanco, especialment per l'inici de la seva intervenció: "Vull una televisió on no se censura l'opinió de ningú només per la seva trajectòria, una televisió on ningú es pugui sentir com a casa, on se li pregunti amb respecte i de manera incisiva. El que no pot ser que per una condemna que hagi tingut, després no es pugui expressar. Li agrairia que no faci referència, quan parlem d'aquests temes, a víctimes del terrorisme que, posades aquí en mig semblen que siguin més per semblar que TV3 és la casa dels terroristes i mira què va passar a Hipercor. Em sembla una autèntica obscenitat".

sanchis

Canal Parlament