Després de tres mesos treballant en la candidatura, Blas Cantó representarà Espanya a Rotterdam el pròxim dissabte 16 de maig amb Universo, un cant a la llibertat d’expressió, un midtempo amb una tornada enganxosa i un final èpic que convida a revelar el que sentim. El tema escollit està compost pel mateix cantant, el jove productor català Dan Hammond, el duet britànic Bright Sparks i l’exrepresentant de Txèquia a Eurovisió l’any passat Mikolaj Trybulec.

Es tracta d’un registre nou pel murcià, una cançó amb la qual podrà lluir-se a l'escenari i que, a la vegada, conserva l'essència intimista que impregna el seu repertori musical. La melodia ha sigut seleccionada d'entre una cinquantena de propostes, cadascuna creada exclusivament per a ell i el certamen. Finalment, l'opció més temptativa és aquesta composició escrita a Escòcia, diu el de Molina de Segura (Múrcia), "amb un títol comprensible en diversos idiomes".

El videoclip s'ha gravat a les Illes Canàries, concretament, entre Lanzarote i Tenerife, per escenificar una atmosfera volcànica i traslladar als teleespectadors la immensitat del buit. En la cançó, el músic proclama la seva estreta relació amb l'univers, al qual li demana perdó per no haver cridat als quatre vents tot el que sentia, i és que Cantó narra la seva pròpia història en la lletra: "De vegades, callem, i el silenci sembla més fort que tot el soroll que ens envolta".

A més, per primer cop, el participant de TVE a Eurovisió medita promoure el seu projecte eurovisiu en diverses llengües, no només de portes cap en fora en anglès, també dins de les nostres fronteres en català, èuscar i gallec, tot i que la versió que sonarà als Països Baixos serà en castellà. Aquesta decisió es deu a una anomalia que ja dura massa. Amb seixanta participacions al festival, l’Estat mai ha volgut promocionar la seva diversitat cultural i lingüística.

Per altra banda, Cantó ja prepara la seva agenda abans de marxar a Holanda. Com els seus predecessors espanyols, viatjarà a les preparties d’arreu del continent, els concerts previs al concurs que serveixen per arreplegar vots, forjar amistats amb la resta de companys i establir contactes per a futures col·laboracions musicals. De moment, Blas ha confirmat la seva assistència a la festa d’Amsterdam i Madrid, i s’espera que faci el mateix amb la gresca de Londres.

L’elecció “a dit” de Blas Cantó és un punt i a part a les preseleccions nacionals que la televisió pública estatal ha realitzat en les últimes dues dècades, de qualitat dubtosa, i és que la majoria dels elegits a través d’aquest sistema han obtingut un èxit més aviat discret a la superproducció europea. Ara, Torrespaña està entestada a recuperar els processos interns, el mètode que ha utilitzat històricament des de 1961 per a decidir el seu abanderat a l’espectacle d’Europa.