Aquesta nit és molt especial per als amants de la música i especialment per als Eurofans. Com tots els anys, Europa celebra Eurovisió, el festival de música més important de tots els temps. La 66 edició serà una de les més especials per a Espanya, i és que després de molt temps, i encara que la cançó no era la preferència dels espectadors, Chanel, amb el seu 'Slo Mo', té tots els números per alçar-se amb el gran premi. Fa anys que no hi havia tanta il·lusió. I és que la majoria de cases d'apostes col·loquen a Espanya entre les cinc millors actuacions. Sortirem per fi de les últimes posicions?

Si ets un gran Eurofan segur que coneixes bé aquesta notícia que acaba de sortir a la llum després de les comparacions en xarxes socials de Chanel amb Rosalía. Les dues són dues dones poderoses a sobre de l'escenari, amb un estil i una identitat pròpia, una personalitat devastadora que les ha catapultat a l'èxit. La de Manresa és una de les artistes més reconegudes a nivell internacional. Compte amb una infinitat de reconeixements. Però sabies que va participar en 'Tú sí que vales' i li van dir que no? Un vídeo que es va fer viral en qüestió de segons quan va saltar a la fama. Però no només això, quan va començar a destacar, RTVE va intentar que Rosalía representés Espanya a Eurovisió l'any 2017.

César Villarejo, actual codirector de La 2 Notícies i anterior directiu creatiu de la part digital de RTVE, ho va confirmar ahir durant l'emissió de 'Spain calling', el programa sobre el certamen que emet el web de la cadena i que va comptar amb la seva visita per obrir temporada.

Rosalía atresmedia
Rosalía atresmedia

RTVE va intentar fitxar Rosalía per a Eurovisió 2017

"Nosaltres cridem a Rosalía perquè vingués en l'època de l'Eurocàsting", va explicar Villarejo en l'espai. Però l'artista va declinar l'oferta. No va voler participar en la preselecció duta a terme per TVE perquè es trobava presentat el seu anterior àlbum, 'Los Angeles'.

Rosalía
Rosalía

Si hagués acceptat Rosalía s'hauria enfrontat a artistes com Mirela, Maika Barbero, Paula Rojo, Mario Jefferson i Manel Navarro. Va ser aquest últim qui ens va representar en Eurovisió amb gran polèmica, a més ens va deixar al pitjor lloc i amb un gall que va arruïnar la seva desastrosa i vergonyosa actuació.

Hi ha molts artistes que descarten anar a Eurovisió. Creuen que el festival no els fa una bona propaganda a la seva carrera artística. Tanmateix, Rosalía s'atreveix amb el repte. La catalana no ha descartat la idea d'acudir al Festival. "Depèn de moltes coses", va afirmar quan va ser preguntada per aquesta raó a 'El Hormiguero'. De moment, caldrà esperar un any més.