Aquest 12 d'octubre, dia de la Hispanitat, dia de la Fiesta Nacional, dia que molts espanyols volien donar-se un afartament d'espanyolitat, sembla que no n'han tingut prou amb l'especial de gairebé dues hores que ha fet la televisió pública durant tot el matí. Amb una àmplia cobertura ensenyant el patriotisme del rei Felip i la seva família, lloant les excel·lències de les forces armades de l'Estat, veient un rere altre els centenars de vehicles i autoritats encantades d'abraçar la bandera espanyola, sembla que molts espectadors volien veure la rojigualda a tutiplén.

dia hispanitat efe

Efe

Retrocedim tres anys enrere, fins el 2015. Aquell any, sota govern del PP i amb una TVE dirigida pels populars, la cadena va decidir adoptar una mesura que va portar polèmica: implantar la mosca amb la bandera espanyola durant tot el dia de la Hispanitat, però no només als principals canals de la cadena com La 1, La 2 o el Canal 24 Horas. Ho van fer en la totalitat d'ofertes, també en el canal temàtic adreçat al públic infantil, com és Clan TV, un canal dedicat als nens amb sèries de dibuixos animats, principalment.

familia reial hispanitat efe

Efe

Potser es va prendre la mesura perquè "les dues nenes més importants del país", com la princesa Elionor i la infanta Sofia, poguessin sentir-se orgulloses del país que regna el seu papi mentre veien dibuixos esmorzant els cereals. El cas, però, és que va ser una decisió que molts van veure innecessària en la programació infantil. Fins i tot, el periodista Jordi Évole va fer-se'n ressò, criticant amb un tuit la mesura adoptada per l'ens públic:

Llavors, ja li van dir de tot, de "mea pilas" fins a "giliprogre". Però sembla que la queixa d'Évole, i tants altres, ha estat escoltada. Amb l'arribada de Rosa María Mateo com a cap visible de la nova TVE ara que governa Pedro Sánchez, enguany la bandera ja no l'han posada al senyal de Clan TV. Sí, en canvi, l'han mantingut a La 1, La 2, Teledeporte o el 24 Horas. Durant tot el matí de divendres televisiu, fent zapping es podia comprovar com la bandera era ben present mentre els espectadors de La 1 i el 24 Horas veien la desfilada militar de les Forces Armades. Però també el públic de La 2 o Teledeporte, que oferien els seus continguts habituals, que res tenia a veure amb l'acte institucional de Madrid.

bandera 1

TVE

bandera 2

TVE

bandera 3

TVE

bandera 4

TVE

Això era el que es veia al límit superior a la dreta de la imatge, en aquests quatre canals. Però així es veien els dibuixos animats de Clan TV a la mateixa hora:

bandera 5

TVE

Sembla, però, que veure aquests ossets panda amb rodes sense que onegés la bandera espanyola a dalt de tot, ha empipat a molts espectadors, que han aprofitat per repartir contra TVE i Jordi Évole a parts iguals:

Potser, per compensar, haurien d'haver emès dibuixos del Naranjito, per que alguns no se sentissin tan "ultratjats".