Comença el segon trimestre de l'any i engega el ball. El ball de noms de la nova TV3. Acabat el mandat de Vicent Sanchis, cinc anys des del mogut 2017 on la cadena ha estat líder imbatuda. S'especula que Sanchis plega ja i que el substituirà temporalment el seu segon, Sígrid Gras, Cap de Programes i Adjunt a la direcció, mentre es convoca i es resol el concurs perquè la nova CCMA pugui triar entre diferents candidats qui té més mèrits per dirigir TV3. Es van filtrar noms, com Toni Cruanyes que s'autodescarta. Mentre dura l'espera, Sant Joan Despí és un pou de rumors i  el que interessa més és la programació i els canvis de presentadors. D'entre tots sobresurt un: que Lídia Heredia veu acabada la seva etapa a 'Els matins'.

Presentación temporada 21-22 TV3, Lidia Heredia - Montse Giralt

Lídia Heredia, foto: M.G.

Heredia és de llarg l'entrevistadora amb més prestigi de la cadena, una raresa ja que les grans entrevistes a TV3 no les fa l'editor del TN vespre, Toni Cruanyes, ni cap periodista de la casa, sinó el director Vicent Sanchis. Lídia Heredia dona guerra amb tots i cadascun dels polítics que passen pel seu programa, siguin independentistes o unionistes, sigui Laura Borràs o Inés Arrimadas. Cap no queda content. El seu Els matins és el referent que marca l'actualitat ja des que era la segona de Josep Cuní. Heredia porta molts anys matinant, dirigint i presentant el buc insígnia matinal i segons diverses persones consultades de TV3, vol un canvi d'aires. Alguns la situen fent un Telenotícies, no se sap substituint a qui. Els més informats parlen que farà programa nocturn setmanal, tipus FAQS. Heredia ja va fer el Banda ampla, un debat els dimecres a la nit, l'any 2011.

lidia heredia tv3

Lídia Heredia a Banda ampla, TV3

Si Heredia acaba finalment marxant del matinal després de deu anys, merescut canvi, queda saber qui seria el nou director i/o presentador. En tractar-se d'un Informatiu només pot fer-se de la plantilla fixa de TV3 i algunes veus parlen d'Helena Garcia Melero, que com Heredia feia tàndem amb Cuní. Això deixaria buida la tarda. S'hi busca un revulsiu i podria ser amb un presentador extern de la casa ja que el magazine forma part d'Entreteniment i es pot externalitzar. Ricard Ustrell, que amb la nova CCMA no té firmada la continuïtat, aspira al programa de tardes. Fonts del programa Tot es mou veuen prematur parlar d'aquests canvis i podria quedar igual. Tot dependrà dels nous caps d'Informatius i d'Entreteniment.

agnès marquès tv3

Agnès Marquès, TV3

Un tercer nom que diferents fonts de TV3 contactades per EN Blau posen sobre la taula pel nou Els matins és el retorn d'Agnès Marquès a TV3. La periodista que feia el Telenotícies amb Ramon Pellicer es va agafar una excedència per dirigir i presentar el programa nocturn de RAC1. Consultada TV3 sobre el final d'aquesta excedència la resposta és: "Com a font oficial no podem dir si té o no una excedència. Ella ha de decidir si vol tornar. L’excedència només vol dir que s’acaba el període de guardar-li la plaça". És aviat. TV3 parla mentre la CCMA decideix. Al llarg de les properes setmanes es decidirà tot.