TV3 s'ha de rejovenir, anuncia el Pla de Govern de la Generalitat. Aquesta setmana s'han presentat solemnes les principals línies d'actuació de la Generalitat fins el 2025. És un document de 145 pàgines i a la número 21 s'hi explica què es farà a la CCMA i a TV3.

Les mesures són dues:  1) Garantir una direcció de la CCMA que sigui professional, amb finançament suficient i estable, plantilla proporcionada, rejovenida i diversa, i una estructura senzilla. I 2) Atracció del públic més jove com a consumidors dels mitjans públics. 

L'endemà, TV3 anunciava el nou programa amb tres presentadors de 63 anys de mitjana. S'emetrà cada dilluns a les 8 del vespre: Les vaques sagrades. El nom amb què es coneix els jugadors veterans, intocables i que comencen a fer nosa. 

A TV3 han triat les seves vaques, tres presentadors més grans de 60 anys:

image003

Les vaques sagrades, TV3

Els presentadors del nou programa són Lluís Canut (64 anys), Quique Guasch (70 anys) i Pere Escobar (61 anys).

Canut feia temps que no tenia programa propi, com l'Efectivament, tertúlia nocturna d'esports o les entrevistes gravades de Quan s'apaguen els llums. Un dels clàssics de TV3, molt fan de Ronald Koeman.

Guasch està jubilat de TVE però no de periodista. Segueix donant guerra. Ha fet de tot des de Sant Cugat per la TV pública espanyola, des dels Jocs Olímpics a El rondo. I a TV3 era tertulià amb trempera. És un dels que més en sap del que no s'explica del Barça.

I Escobar fa anys que no apareix a la TV, recordat el seu 100x100 futbol al Canal 33. Ha estat veu dels esports a Catalunya Ràdio fent El club de la mitjanit o retransmetent partits del Reial Madrid o del Barça femení. 

lluis canut TV3

pere escobar

Lluís Canut i Pere Escobar, CCMA

TV3 no gosa emetre-ho al seu primer canal, on triomfaria, i s'emetrà la veu de l'experiència al moribund canal Esport3. A partir de les 20.00 i durant una hora les vaques sagrades de TV3, TVE i Catalunya Ràdio opinaran sense pèls a la llengua. El presentador principal serà Canut però tots faran de tot.

Els acompanyaran dos periodistes més joves: Maria Garrido per contrast generacional i Agustí Alavés amb les millors imatges de futbol.

Cada setmana tindran un convidat, en el primer capítol la vaca sagrada per excel·lència, del duet que es va inventar el malnom. No pot ser Johan Cruyff, serà Charly Rexach.

vaques

Escobar, Canut i Guasch, TV3

Ara que s'aposta per cares joves com Laia Ferrer, Jordi Gil, Abraham Orriols o tots els reporters de nova fornada dels TN, un record per patums del xou, la informació i el periodisme. Hi ha espai per tots.