TV3 té un problema amb els seus fidels seguidors cada cop que entrevista un membre de la ultradreta de Vox. Ja passava quan no tenien representació parlamentària i els convidava el programa FAQS. Aleshores el dirigia Laura Rosel i es justificaven dient que Vox exercia una de les acusacions del judici al procés. FAQS va rebre crítiques fins i tot des de dins d'El Terrat. Després van venir les eleccions al Congreso, on TV3 va convidar als debats i entrevistes el candidat ultra, Ignacio Garriga. I això va ajudar a que Vox tragués 250 mil vots a Catalunya. Dos diputats. I ara torna la crítica amb les eleccions catalanes.

garriga i heredia portada ok

Garriga i Heredia,TV3

Garriga va a Els matins a dir que "tancarà TV3", i l'espectador tipus de TV3 protesta. La cadena ho ha hagut de justificar en el programa estrella, el Telenotícies vespre: "Els mitjans públics han de seguir un criteri proporcional i la Junta electoral obliga a convidar els partits sense representació que van superar el 5% en altres eleccions. Cas de Vox i de Junts". Vox va treure el 6% a Catalunya les últimes eleccions al Congreso, el 10-N de 2019. 

david bassa TV3

David Bassa, TV3

David Bassa, cap d'informatius: "No és una decisió fàcil incloure l'extrema dreta perquè sempre hem d'evitar fer d'altaveu de plantejaments que van contra els drets fonamentals. Ara bé, no incloure l'extrema dreta podria debilitar el nostre pluralisme si ens obliguessin a tornar als blocs electorals". No es va entendre què volia dir Bassa.

toni cruanyes TV3

Toni Cruanyes, TV3

La Junta Electoral sotmet TV3 a un estat d'excepció periodística on el criteri per informar d'un partit o un altre no és periodístic sinó de cronometratge. Els anomenats "blocs". Tants vots, tants minuts. I abans que la junta Electoral els renyi, millor incloure Vox a les entrevistes, els debats i la publicitat gratuïta. Toni Cruanyes va avisar abans "El pla de cobertura de TV3 inclou l'extrema dreta i això ha causat malestar dels periodistes dels Serveis informatius". La ultradreta és homòfoba, masclista, xenòfoba i anticatalanista. Cruanyes sap de què parla.

raquel sans xavi coral mascaretes TV3

Raquel Sans i Xavi Coral, a la redacció, TV3

salutacio feixista a plaça sant jaume TV3

Salutació feixista a Sant Jaume, TV3

Al vídeo hi surten Raquel Sans, editora del TN migdia, i Xavi Coral amb mascareta. Per coronavirus, no pel fàstic a donar peixet a Vox fent salutacions feixistes a la plaça Sant Jaume. El que ha de fer TV3 no és deixar de convidar la ultradreta. És fer-los les preguntes adequades per deixar en evidència que són homòfobs, masclistes, xenòfobs i anticatalanistes. I si els vota el 6% vol dir que un 6% de Catalunya és masclista, homòfoba, xenòfoba i anticatalanista.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat