Com serà Sant Jordi sense Sant Jordi? Dijous és 23 d'abril i els carrers estaran buits. Una data assenyaladíssima per Catalunya, la Diada oficiosa, i tots tancats. A TV3 la presentadora de l'informatiu del cap de setmana al 324 i TV3 era Anna Barreda i ha anunciat que en parlaria amb un escriptor.

anna barreda TV3

TV3

Podria triar-ne molts però n'ha convidat un que no escriu en llengua catalana: el guanyador del Planeta Javier Cercas. TV3 jugant amb foc. I Cercas incendiant. La mateixa presentadora s'encara amb un espectador: Si no li agrada, tanqui la tele:

rei felip javier cercas efe

EFE

La xarxa s'ha omplert d'improperis contra TV3 i Cercas, un escriptor hostil fins a extrems insòlits amb l'independentisme com quan va declarar haver-se sentit estafat per sentir-se català. I l'autor extremeny instal·lat a Catalunya decideix cremar-ho tot: "La pandèmia és bona per la literatura". Twitter fa com quan Serrat o Jordi Cañas visiten TV3: protesta.

leticia eefe K 

EFE

Javier Cercas ja no podrà plorar que a TV3 no el conviden mai. I els espectadors respectar que qualsevol bocamoll té dret a ser entrevistat i a penjar-se amb la seva pròpia corda.