TV3 emet cada estiu un programa amable, maco i bucòlic: Aire lliure sobre esports a la natura pel territori català. Dirigit per Antoni Real, la quarta temporada és una coproducció amb la productora de Sant Quirze del Vallès Artic Outdoor,. La particularitat és que els tres estius que s'ha emès fins ara ha tingut un canvi de presentadora. La primera temporada, la de 2018, Aire lliure el conduïa l'esportista d'elit Núria Picas, però per la 2a i 3a temporades, els anys 2020 i 2021, van preferir una més bregada i telegènica Judit Mascó. Era del tot lògic que la model més famosa que ha fet de presentadora a molts programes de TV3 tornés a casa. 

Judit Mascó TV3
Judit Mascó TV3

Però aquest diumenge TV3 anuncia que el programa en la seva 4a temporada ja no el presentarà Judit Mascó. Com? Raríssim. Serà una decisió de la productora o de la pròpia model, però el cas és que de manera sorprenent torna com a presentadora la mateixa de 2018: Núria Picas. Una bona candidata, atès el seu currículum d'esportista d'elit i bombera de la Generalitat. En aquest temps ha estat també diputada del Parlament de Catalunya per ERC però hi va renunciar el passat febrer. Tres temporades després torna Núria Picas:

Núria Picas Instagram
Núria Picas Instagram
Aire lliure C2 Núria Picas Buch 1
Núria Picas torna a TV3

Segons explica TV3, el programa torna aquest estiu amb una edició renovada que s’emet els diumenges abans del “TN migdia”, amb l’esport i el territori com a protagonistes. De la presentadora omet el seu pas efímer per la política: "L’atleta de muntanya Núria Picas, doble campiona de l’Ultra Trail World Tour i flamant guanyadora de l’Ultra Trail del Mont Blanc 2017, torna per presentar la quarta temporada del programa. Amb el seu carisma i caràcter espontani, l’esportista manresana recorre diverses  comarques tot convidant els espectadors a practicar activitat física en diferents racons de Catalunya. En aquesta ocasió, ho fa acompanyada d’esportistes d’elit i personatges del món de la cultura com la subcampiona olímpica de snowboard Queralt Castellet, la pilot Laia Sanz, el ciclista Jordi Buch o els cantants Ramon Mirabet i Cesc Triquell, entre d’altres". De Judit Masco no se'n diu ni ase ni bèstia. Fora i punt, sense més explicacions. La model es fa una foto a l'aire lliure:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Judit Masco (@juditmasco)

El programa és una joia i cal recuperar-lo si no és els diumenges a l'hora de la platja doncs després al TV3 a la carta per internet. Però molts trobaran a faltar la grandiosa Judit Mascó, que en poc temps ha perdut els seus dos programes en català: Obrim fil de TVE, que tornarà a 1 amb Xavier Sardà però en castellà per tota Espanya, i Aire lliure de TV3. Incomprensible. La TV en català no pot prescindir de la fabulosa Mascó. Que li donin un altre espai. Núria Picas ho fa molt bé en un programa a la seva mida. El per què del ball de presentadores que van fora, com Laura Rosel del FAQS o Mari Pau Huguet del TVist, queda en l'aire. En l'aire lliure.