TV3 ha entrat en la guerra dels programes esportius de sobretaula, contra Josep Pedrerol a La Sexta, Manu Carreño a Cuatro o la infecta secció d'esports d'Antena 3 del migdia. A les 4 de la tarda el canal minoritari Esport 3 emet Esport Club. Francesc Sòria, que va plegar de co-presentador de Tot es mou, intenta donar al programa un aire desenfadat i amable. Però a algú del departament d'esports de TV3 se li ha anat la mà. Per il·lustrar el sorteig de Copa del rei que ha donat un enfrontament Eivissa- Barça van recórrer al tòpic més tronat de l'illa balear: la farra.

esport club tv3

TV3 (Clica la foto per veure el vídeo, minut  37)

Francesc Soria diu "Anem a la discoteca?". Sona música disco a plató: "Looooco mia" i posen llums de neó que s'encenen i s'apaguen compulsivament. Al videowall representen dos escuts, el del Barça i el de la discoteca més famosa de l'illa balear, Pachá, amb una icona mundial: les dues cireres i el nom en castellà Ibiza. Els que creuen en una idea de Països Catalans no van entendre el mal gust de la broma, que era innocent però que ha agafat el president del club balear de mala llet:

amadeo salvo tv3

TV3

Amadeo Salvo, a qui posen el rètol "Eivissa serà una festa" va ser entrevistat per TV3 però respon a la broma amb insults a TV3: "tontos, desperdicio pagado con dinero público, sin gracia, os lo diré a la cara en el campo de la Unión Deportiva Ibiza" . El club inclou dins l'escut el nom de l'illa en català. Hauria estat més maco l'escut oficial:

ud ibiza

Soria: "Jo a la discoteca no hi he anat mai". Una tertuliana diu que sí, que la van convidar i hi va entrar gratis. S'estalvien la broma de ser un partit de copa i si aniran a la disco a fer una "copa". Les xarxes de l'illa es lamenten del gag:

soria tv3

TV3

El programa de TV3 no ho va fer amb mala llet. Les seves maneres són infinitament més dignes que les dels programes d'"esports" de la competència. La polèmica ajuda a situar Esport club al comandament a distància. Cada dia a les 4.