Aquest cap de setmana s'ha disputat a Barcelona el Preolímpic de Natació Artística i el canal Esport 3 l'ha retransmès en veu d'Imma Pedemonte, una clàssica de la cadena. TV3 va contractar com a comentarista una exnedadora catalana, Clara Basiana. Medallista olímpica, part de l'equip espanyol de natació sincronitzada, es va retirar fa 5 anys en no haver obtingut el bitllet per als Jocs de Rio. Ara amb 30 anys fa de periodista. En un moment de la retransmissió de la Final de Duo Lliure va passar això. Vídeo:

anna tarres tv3

Anna Tarrés assessora de l'equip d'Israel, TV3

L'autora de la coreografia és la catalana Anna Tarrés, independentista, exdiputada de Junts pel Sí i exseleccionadora, ara assessora de l'equip israelià. La comentarista, en veure guanyar les integrants d'Israel diu: "Més enllà dels comentaris tècnics no voldria deixar d'assenyalar que la presència internacional d'Israel en l'àmbit de l'esport i la cultura és una estratègia per blanquejar el genocidi i la vulneració de Drets Humans que està cometent contra el poble palestí. Ho hem vist aquí al Preolímpic a Barcelona o a Eurovisió. Sembla que durant aquests esdeveniments desapareixen els crims de guerra de l'Estat israelià. Hem de ser-ne conscients com a espectadores i fer-ho visible per no normalitzar-ho".

clara basiana TV3

Clara Basiana, TV3

imma pedemonte TV3

Imma Pedemonte, TV3

Pedemonte passa de llarg: "Doncs estan molt contentes amb la seva puntuació". El CAC ho analitzarà en boca del representant del PP, Daniel Sirera. Les xarxes cremen, uns troben que no és el lloc ni el moment per fer proclames polítiques, altres veuen TV3 esbiaixada contra o a favor d'Israel, altres donen suport a Clara Basiana per dir el que li sembla sense complexes:

TUIT

TUIT 2

TUIT 3

israel natacio TV3

Nedadores d'Israel a Barcelona i TV3

Que cadascú digui el que li sembli. I més encara a TV3, que la paga tothom. Però no ha confondre l'Estat d'Israel amb dues nedadores que entrenen dur i es juguen la carrera per anar als JJ.OO. Seria tant injust com confondre una exnedadora i medallista que competia amb la Selecció Espanyola, Clara Basiana, amb un Estat espanyol que reprimeix els presos polítics indepes.

-----

La Federació de Comunitats Jueves d'Espanya ha remès un comunicat a En Blau per fer constar la seva indignació amb aquest incident a TV3:

Señaladas por ser israelíes

En la imagen, dos jóvenes sonrientes esperando la puntuación tras su ejercicio de natación artística en la final del campeonato preolímpico disputado en Barcelona los días 12 y 13 de junio.

De fondo, la bandera de Israel que identifica el país al que representan.

La soflama, que ni siquiera comentario: “La presencia de Israel en el ámbito internacional del deporte es una estrategia más para blanquear el genocidio contra el pueblo palestino…es importante hacer visible esta situación para no normalizarla”.

Ni una mención al ejercicio deportivo, ni una palabra de la conductora del programa que permite la arenga de una activista anti Israel en un entorno de competición deportiva internacional.

La autora es Clara Basiana, ex nadadora olímpica y el medio, TV3, la televisión pública de Cataluña.

El activismo de la comentarista que se apoya en mentiras, la actitud irresponsable de quien lo permite, la falta de respeto absoluto a las deportistas por parte de una supuesta compañera y la falta de respeto absoluto a los espectadores.

Eso es lo que ofreció TV3, servicio público pagado con los impuestos de los contribuyentes.