El lideratge de TV3 es fonamenta en tres potes: els Informatius, tots líders amb unes xifres escandaloses d'audiència, el culebrot Com si fos ahir i alguns programes que fan bones o molt bones xifres, com Tot es mou, Està passant, Polònia o Eufòria. La resta de la graella pateix. El problema és que les noves apostes de la cadena estan fent llufa. TV3 té una particularitat, els seus èxits són de l'anterior etapa però l'actual director, Sigfrid Gras, ja era la mà dreta de l'anterior Vicent Sanchis. Els èxits antics també són seus. Una altra cosa són les estrenes de la temporada 2022-23: cap no ha triomfat. I un programa dels nous fa patir, el Tot són problemes dels divendres a la franja de l'Està passant. TV3 ha decidit que no renovarà. Fulminat.

Tot són problemes TV3
Tot són problemes TV3

Toni Clapés ha donat la notícia al seu programa, Versió RAC1, i ha posat en pràctica la seva proverbial mala llet / veritat que tots pensem quan ha comentat quin és el gran problema de Tot són problemes: ningú sap de què va. "Jo encara no sé de què va el programa" sentencia Clapés. Va néixer com una successió de gags no polítics, una raresa per als espectadors de la franja, però l'espai de Mediapro ha acabat sent un concurs entre dos famosos. I Pasapalabra se'ls ha menjat. El penúltim programa va fer la seva pitjor dada, un fatal 6,1% d'audiència, i algú a la planta noble va decidir que no renova. Segons RAC1 una mesura dràstica, que inclou un afegit, tanca abans d'hora, un mes abans del previst. El programa, segons TV3, té un pressupost de gairebé un milió d'euros, 850 mil, per tot l'any. Recicla el plató de Toni Soler i no s'emet en directe. S'havia de dir "Tots tenim problemes" i era una mena de compensació a la productora de Jaume Roures i Tatxo Benet per haver cancel·lat el FAQS.

La franja prèvia al Telenotícies Vespre és cabdal per la cadena, si pateix aquesta hora de 8 a 9 del vespre, perjudica el TN i cau el prime time. Toni Soler ha aconseguit l'impossible, ser líder frec a frec amb Pasapalabra, sempre que no hi hagi un pot multimilionari. Molt lloable provar un programa de divendres en lloc del refregit de gags de l'Està passant que s'emetia fins ara, una decisió impròpia d'una TV líder, però l'aposta ha resultat ser massa arriscada. Tres presentadors joves, Juliana Canet, Serapi Soler i Patrick Urbano, amb un perfil de col·laborador tots tres. A vegades el problema és trobar una figura que tingui el pes que cal per presentar. La cadena ha fet bé, ha apostat de manera obsessiva per atraure públic jove, ara amb Miki Núñez o Laura Escanes, però Zona franca o Tot són problemes no seguiran en antena la propera temporada per la raó de sempre: mala audiència. Que vingui algú altre a provar de fer-ho millor. És la llei de la tele. Juliana Canet seguirà a Catalunya Ràdio i Patrick Urbano a la productora Mediapro on feia de subdirector del concurs Atrapa'm si pots. També va fer d'actor a la sèrie de Mediapro per TV3 L'última nit del karaoke. Va acreditar que no tenia formació d'actor. No serà l'única estrena de TV3 que fulminaran.

Instagram subdirector Zona franca
Instagram subdirector Zona franca

 A l'altre programa que segons es filtra als passadissos de TV3 no renovarà, Zona franca, el seu subdirector plega abans d'hora com publica a Instagram. Una mala senyal. I podria no ser l'última estrena de TV3 que no renovarà. El rumor a TV3 és que una altra gran aposta de la temporada també trontolla per la seva audiència: baixa. Al juny, les notes: els excel·lents, els aprovats justets i els suspesos que no repeteixen al setembre.