Shakira ja no viu aquí. Barcelona perd l'última gran icona d'una època daurada, ja no queda cap gran famós, tret de Gerard Piqué, però Clara Chía mai despertarà l'interès mediàtic de la diva colombiana. Diu que estima molt Llatinoamèrica però s'instal·la a la ciutat on els rics llatins fugen del continent del sud: Miami, la meca dels horteres. Allà Milan i Sasha començaran una nova vida. Als 10 i 8 anys perden la família, els amics i el pare. Però Shakira passa de tot i s'acomiada amb dues fotos horripilants de Barcelona i dos missatges, íntegrament en castellà, clar. Ni un mot en català:

Shakira Instagram
Shakira Instagram

Des del seu jet privat retrata les costes del Garraf i el Baix Llobregat, on feia surf, i escriu: "Pero las cosas no son siempre como las soñamos. A veces corremos pero no llegamos. Nunca dudes de que aquí voy a estar..." Aquí on? No pas a Barcelona on el seu sogre, Joan Piqué, gestor de l'empresa propietat de la mansió d'Esplugues, l'ha desnonat. Li va enviar una carta exigint que deixi casa seva abans del 30 d'abril. La guerra és total. Segons El Periódico "Shakira recibió un correo electrónico firmado por Joan Piqué como administrador de Inversiones BCN Two & Two SL instándola a abandonar el domicilio familiar de Esplugues de Llobregat el 30 de abril como máximo". S'odien a mort. Shakira tria unes vistes des de la mansió sobre tota Barcelona per un comiat més llarg:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shakira (@shakira)

Les vistes no són per tant. Des d'Esplugues costa distingir res. Escriu un dard, l'últim, a Gerard Piqué: diu que va venir no per amor a ell sinó per donar estabilitat als seus fills: "Me establecí en Barcelona para darle una estabilidad a mis hijos, la misma que ahora buscamos en otro rincón del mundo al lado de familia, amigos y el mar. Hoy iniciamos un nuevo capítulo en la búsqueda de su felicidad. Gracias a todos los que surfearon junto a mi tantas olas allí en Barcelona, la ciudad en la que aprendí que sin duda la amistad es más larga que el amor. Gracias a todos los que allí me animaron, secaron mis lágrimas, me inspiraron y me hicieron crecer. Gracias a mi público español que me ha arropado siempre con su cariño y lealtad. Para ustedes solo un hasta luego y como decía tantas veces mi padre, nos vemos en las curvas! ". Ja està? Sí, punt final a 12 anys amb Piqué i Barcelona. 

Agafa el seu jet privat en l'última imatge a Catalunya, amb roba texana, gens diva, de la mà dels fills i ulleres de sol, enviant un petó a no se sap ben bé qui. Shakira ha acabat detestant Barcelona. Ja no tornarà mai més, ni de gira probablement. Marxa com va arribar, sense cap intenció d'instal·lar-se per sempre aquí. Bon vent!