Un topless per cridar l'atenció i fer una reivindicació social. Aquesta és la idea que ha tingut l'exconcursant d'Operación Triunfo Sabela per mobilitzar els seus seguidors gallecs per anar a votar aquest diumenge. Ha acompanyat la foto, d'esquenes, amb un pantaló curt texà i nua de dalt mirant un prat, amb aquest missatge: "12Xullo, Agora é o momento de aplaudir", un missatge en gallec per recordar que avui, 12 de juliol, Galícia celebra les seves eleccions a la Xunta. I acaba amb un joc de paraules: "Vota(me)".

Sense títol

El missatge polític de Sabela

Qui és Sabela?

Aquesta concursant va protagonitzar l'edició OT de l'any 2018. Va néixer a As Pontes, A Corunya, i va cursar grau mig de clarinet i un màster de musicoteràpia. També treballa en una associació de salut mental i admira l'artista catalana Sílvia Pérez Cruz. Amb un 12% dels vots va ser quarta finalista, i el guanyador Famous.

Sabela és una gran activista a través de les xarxes socials de la seva cultura: reivindica l'ús de la llengua gallega i ha criticat durament la ideologia de Vox i també ha lamentat que l'actual president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, no protegeixi la riquesa cultural de la seva terra. L'exconcursant ens regala fotografies carregades de bellesa a través d'Instagram i una dolça veu que recordem de la seva etapa com a "triunfita".

sabela ot

Sabela en una fotografia del seu perfil d'Instagram