El Toni Soler respon per telèfon a El Nacional a poques hores d'estrenar Està passant a TV3. Se'l nota serè, ha fet quatre pilots i han sortit bé. "Hem fet evolucionar el programa fins i tot abans d'emetre'l". Per això són els pilots. La química entre Soler i els seus dos col.laboradors Jair Domínguez i Òscar Andreu no serà de laboratori. Són 3 de les ments més ràpides del país i saben treure punta per treure ferro. Li preguntem si sap que algunes crítiques ja estan escrites abans del debut. "Cada presentador de TV3 és independentista o no independentista. Nosaltres també. El que no serem és sectaris". Amb l'aval de 12 anys fent Polònia, veient passar 4 presidents de la Generalitat, no li cal justificar-se. Els espectadors trobaran el que ja saben però cada dia i abans del TN vespre.

esta passant  @estapassanttv3

Els divendres emetran els millors moments, però de dilluns a dijous a les 20:15 comença no ja un nou programa sinó un nou format. El país podrà presumir de tenir a la tele pública un equip que vulgui fer un producte amb intenció, i el més difícil, amb clima.  Pels qui coneguin Last Week Tonight de John Oliver a l'HBO sabran quina sensació els deixa el programa, de riure congelat. El Toni començarà sol, a la taula , amb el tema del dia. Avui connectarà amb Gerardo Pisarello, el número dos de l'Ajuntament de Barcelona, per fer bullir l'olla del 1-O. "El format és senzill, back to the basics, tornem als orígens i el punt fort són els guionistes", ens diu Soler. L'equip de Minoria Absoluta porta molta mili fent humor però ara els toca fer el cim. 

esta passaant toni soler  @estapassanttv3

"La maquinària d'un programa diari és molt complicada". Ho sap ell que va presentar dues hores de ràdio política amb humor a RAC1 durant anys. La TV requereix un engranatge més afinat. No descarta tenir reporters, serà necessari sortir en directe per copsar què "està passant". Un títol que se'n fot d'aquells programes que pretenen fer veure que expliquen tota la realitat del moment. Ells es conformen a explicar-nos la seva visió personal, sense voler un programa d'autor. Si el volgués faria allò que li va etzibar a Ferran Monegal en un mític zasca al Telemonegal de BTV: "Si fos un egòlatra, el meu programa es diria Telesoler".

esta passant 2  @estapassanttv3

"Tot fluirà, res no serà compartimentat". Li preguntem pels rols de cada membre del trio. "No espereu un "Malalts de tele" on cadascú exercia un paper fictici". Aquí tots faran d'ells. Però serà fàcil veure la trinxera dels dos col.laboradors davant un presentador més madur i amb un llenguatge menys iconoclasta. "És un programa d'encàrrec i el més lleig seria aplicar-nos l'autocensura". TV3 ha vist el resultat i no oculta que vol que sigui la bomba de la temporada. Caminar sobre el filferro els farà més interessants. Es respondran les preguntes del dia, com ara "Què he de fer perquè m'escorcollli el Trapero" o "Si tinc una impressora a casa, em poden detenir?". 

Que comenci ja. Ve molt de gust.