Montserrat del Toro, la secretària judicial del jutjat d'instrucció 13 de Barcelona, passarà lamentablement a la història dels processos judicials pels sengles relats de la por que va fer al Tribunal Suprem durant el judici al procés i a l'Audiència Nacional, durant el judici del major Josep Lluís Trapero. Del Toro va explicar com va sortir de la Conselleria d'Economia després de passar por tot el dia, sobretot a partir de les 21.30 h, que és quan ja havia acabat l'escorcoll, i mirant de sortir va pujar al terrat i va veure la multitud. La secretària judicial va explicar que va demanar un helicòpter per sortir i que quan la policia va pujar al terrat li va comunicar que era impossible perquè hi havia "moltes antenes i plantes". Jungla de cristal. Treguin a Bruce Willis i posin-la a ella.

judici

ElNacional

Ara, del Toro ha tornat a relatar la seva pel·lícula dels fets en una entrevista pel diari El Mundo que encapçala amb l'abjecte títol de El calvario de Montse, la secretaria judicial que escapó de 'Los Jordis'. Dins del text, la cosa va en la mateixa línia: "Desde que los independentistas, liderados por 'los Jordis' encaramados a una Patrol de la Guardia Civil, obligaron a su salida por el tejado de la Consejería de Economía en las vísperas del 1-O, la vitalista Montserrat del Toro no ha tenido descanso. Vive amenazada, hasta de violación, y escoltada". El relat de la por conté frases com "se hace tripas corazón y se empeña en no dejar espacio a la tristeza cuando piensa en los muchos amigos que ha perdido porque por independentistas le dieron la espalda o porque ella misma no quiso crearles problemas familiares". Una entrevista que ha llegit Toni Soler. I que l'ha indignat:

El director d'Està passant atonyina el diari i a l'entrevistada, especialment per definir de calvari la seva situació, i remetent al que estan vivint els Jordis a la presó.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat