La caverna franquista té un nou objectiu: treure la mòmia del dictador del cementiri de Mingorrubio i tornar-la al Valle de los Caídos. És la idea pelegrina de la Fundació Francisco Franco, que l'ha feta arribar al Tribunal Suprem. Tan sorprenent com fora de lloc, tot i que coneixent els jutges i les seves filies, potser tenim nova mudança ​8 mesos després.

Exhumació Franco fèretre Valle de los Caídos EFE (2)

Exhumació Franco EFE

La proposta ha arribat a l'Està Passant de TV3, i no ha passat desapercebuda. I com que la televisió catalana és un bé públic, Toni Soler i Jair Domínguez els han volgut fer un cop de mà per assolir el seu objectiu. La maniobra és senzilla, i segons han dit, va molt amb l'estil dels seguidors de Paquito: "retrocedir en el temps és molt franquista". 

Jair Domínguez Tv3

Jair Domínguez TV3

exhumacio Franco TV3

exhumació Franco TV3

L'episodi ens ha deixat un moment únic: sentir com Jair Domínguez i el president de la Fundació, el "senyor" Juan Chicharro estan d'acord en una cosa: "es surrealista". Cadascú pels seus motius, és clar.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat