La millor i més gràfica manera de resumir el bluf de la manifestació espanyolista d'aquest diumenge a l'Arc del Triomf de Barcelona la va verbalitzar Pilar Rahola. Només li ha calgut una imatge ben explícita: fons de color groc, una xifra en vermell al bell mig i una emoticona, la de la cara pixant-se de riure i plorant de valent:

2.800... La pírrica xifra d'assistència, segons dades de la Guàrdia Urbana. Un nyap, un bunyol, un esperpent, resumit en el comportament lamentable d'un dels manifestants contra un equip de TV3, quan li va donar un cop a la càmera amb una bandera espanyola. És clar que per cop, per plantofada, la que s'ha fotut la manifestació que en teoria defensava la presència del castellà a les escoles, però que per l'escriptora no era una altra cosa que un intent (un nou intent) de destruir la nació catalana: "Ens venen la pel·lícula que estem davant d'una manifestació pels drets dels nens, per l'idioma castellà que sembla que seria 'minoritzat' o 'perseguit' o 'menystingut'... i que per tant es tracta exclusivament d'uns drets fonamentals d'uns ciutadans castellanoparlants que volen que els seus fills estudiïn en castellà... És mentidaTé a veure amb el que fa 300 anys que intenten: l'atac persistent i permanent contra el català està exclusivament pensat per destruir la identitat catalana, la base de la nació catalana".

324 bandera 2
Deidré Dalmau i Òscar Armengol, del 324 / TV3
324 poirtada
Cop amb una bandera d'un manifestant a la càmera de TV3

Una xifra irrisòria en comparació a la gran mobilització unitària de l'independentisme que diumenge passat, durant la Diada, va desbordar la capital amb 700.000 persones, i també en comparació a la del passat desembre que va reunir 35.000 persones en defensa del català a l'escola. Entre aquests 2.800, dos noms van destacar entre la resta. Dues persones encantades de la vida de fer el paperot i alimentar la crispació, el seu modus natural, fent el seu habitual posat i mig somriure de perdonavides, els líders de Vox i Ciutadans, Santiago Abascal i Inés Arrimades, dient les habituals bajanades sobre Catalunya i el català. El president dels ultres ha reclamat aplicar l'article 155 per "restituir la legalidad" i ha apostat per mantenir aquesta mesura fins que "se garanticen" els drets lingüístics. La montapollos ha tornat a Catalunya per acusar el Govern de "violar" els drets dels catalans cada dia, i ha dit que el sistema educatiu suposa una "imposición antigua, ridícula y sectaria". 

arrimadas
Inés Arrimadas i Carlos Carrizosa, a la manifestació espanyolista / TV3
abascal
Santiago Abascal, a la manifestació espanyolista / TV3

Arrimadas, aixoplugada en tot moment pel líder dels taronges a Catalunya, Carlos Carrizosa, amb un barret pel sol. Una Arrimadas a qui feia molts dies que no vèiem per Catalunya, i que curiosament ahir va fer acte de presència, va venir a ensenyar la poteta i a escopir per la boca els mateixos arguments que ja deia fa tres o quatre anys. Un dejavu lamentable, però poc més s'esperava d'ella. Una imatge que qui ha resumit millor ha estat el gran Toni Soler. El presentador de l'Està passant ha verbalitzat un comentari demolidor després de veure la líder de Cs novament a Catalunya. Set paraules han estat suficient per ensorrar la seva visita express: "Continua el problema del turisme a Barcelona":

Qui sap quan tornarà Arrimadas a Catalunya... Potser quan la tornin a convidar a un bocata de chopped.