Just una setmana després de la Diada, just una setmana després de l'11 de setembre, la plana major de l'espanyolisme desembarca a Barcelona pel 25% de castellà. Abascal, Arrimadas i el pare de Canet de Mar assisteixen a la manifestació d'aquest diumenge, a priori, en defensa del castellà. Però tal i com va dir Pilar Rahola al seu canal de YouTube, "Ens venen la pel·lícula que estem davant d'una manifestació pels drets dels nens, per l'idioma castellà que sembla que seria 'minoritzat' o 'perseguit' o 'menystingut'... i que per tant es tracta exclusivament d'uns drets fonamentals d'uns ciutadans castellanoparlants que volen que els seus fills estudiïn en castellà... És mentidaTé a veure amb el que fa 300 anys que intenten: l'atac persistent i permanent contra el català està exclusivament pensat per destruir la identitat catalana, la base de la nació catalana".

Manifestació educacion en castellano arc de triomf ACN
Manifestació en favor del castellà a l'Arc del Triomf de Barcelona / ACN
abascal
Santiago Abascal, a la manifestació en favor del castellà a l'Arc del Triomf de Barcelona / TV3
arrimadas
Arrimadas i Carrizosa, a la manifestació en favor del castellà a l'Arc del Triomf de Barcelona / TV3

Veurem quines dades es donen d'assistència aquest diumenge als carrers de Barcelona. Els seus organitzadors segur que parlen d'èxit. La realitat, però, és que la cosa ha estat un fracàs: 2.800 persones segons la Guàrdia Urbana. Lluny, doncs, de la protesta que el desembre de l'any passat va aplegar, prop de l'Arc del Triomf, 35.000 persones, que tampoc va ser per tirar coets, que reclamaven el blindatge del català a l'escola enfront de les ofensives dels tribunals per acabar amb la immersió lingüística, només unes setmanes després que el Tribunal Suprem obligués els centres a impartir un 25% de classes en castellà. Sota el lema 'Español, lengua vehicular', l'entitat Escuela de Todos pretén reunir l'espanyolisme als carrers de la ciutat per "reclamar la igualtat dels drets lingüístics dels alumnes catalans que des de fa més de trenta anys es veu vulnerada per pràctiques polítiques discriminatòries". I fins allà que hi ha anat el 324 en una de les seves connexions pels informatius. Concretament, el butlletí presentat per l'Òscar Armengol a la una del migdia. 

324
El 324 a la manifestació pel castellà a Barcelona / TV3
324 56
El 324 a la manifestació pel castellà a Barcelona / TV3
324 bandera
El 324 a la manifestació pel castellà a Barcelona / TV3

Connecta amb la companya Deidré Dalmau, que just després que li doni pas a l'Arc del Triomf, enmig de la manifestació, i amb cartells darrere de 'Tenemos derecho a una educación en español', li respon a Armengol "ho intentarem" quan li pregunta per què han dit els líders polítics. Probablement ho hagi dit perquè de seguida han començat a posar-li una bandera rojigualda per davant de la seva cara. O per la presència d'un dels manifestants, que veuen a la dreta de la imatge, ulleres fosques, samarreta groga i agafant un pal amb una bandera d'Espanya. Mentre la reportera intenta fer la seva feina, l'home continua palplantat allà davant, amb actitud de perdonavides i encarant-se amb d'altres manifestants que volien que sortís d'allà i no la liés. I ell, xulesc: "Que no me empuje el tío este", diu, mentre la resta el convida a marxar: "Fuera, fuera, eso es lo que le están grabando. Mal, muy mal, has hecho un flaco favor". A què es refereixen? Al fet que el manifestant ha agafat la bandera i li ha donat un cop a la càmera de TV3, com es veu en aquesta seqüència. Clica a la darrera foto per veure el moment (a partir de les 13h 13':)

3244
El 324 a la manifestació pel castellà a Barcelona / TV3
3243
El 324 a la manifestació pel castellà a Barcelona / TV3
324 poirtada
El 324 a la manifestació pel castellà a Barcelona / TV3
324 55
El 324 a la manifestació pel castellà a Barcelona / TV3

Tenemos derecho a una educación en español, pregonen els cartells... Molta educació no ha demostrat aquest home de groc, ni en espanyol ni en cap altre idioma.