Dimecres de sessió al Parlament de Catalunya. Debat monogràfic sobre l'agenda social i la convivència, convocat a petició de Ciutadans, on, entre d'altres afirmacions, el president Torra ha dit que "El que realment fractura és que no es pugui fer un referèndum d'autodeterminació acordat i vinculant. No volem que ningú faci creure que la convivència és el silenci" o ha acusat directament el rei Felip VI i l'estat espanyol de posar en risc la cohesió i la convivència de manera irresponsable a Catalunya, amb un "comportament mafiós" i "indecent".

Sessio de contro Quim Torra - Sergi Alcazar

Sergi Alcázar

La frase, però, que més ha cridat l'atenció en l'hemicicle durant el matí l'ha pronunciada el diputat de Ciutadans Carlos Carrizosa, que ha replicat la recomanació que li ha fet el president de la Generalitat de visitar més Catalunya.

Ple Parlament perdua majoria diputats suspesos Carrizosa - Sergi Alcazar

Sergi Alcázar

I ho ha fet amb un visible menyspreu als castellers i una frase despreciativa: "Vostè suposa que com que sóc una bestioleta d'aquestes que crida i posa recursos no he anat a veure... un punyetero castell en tota la meva vida"...

"Punyetero castell"... Aquest és el concepte. La xarxa ha reaccionat amb virulència davant el menysteniment a una de les tradicions catalanes més emblemàtiques i reconegudes arreu del món:

Qui també s'ha fet ressò d'un tuit posant a lloc Cs després de la denigrant paraula triada per Carrizosa per valorar els castells, ha estat el director i presentador de l'"Està passant, Toni Soler:

tuit toni soler

A banda de retuitejar aquest comentari, el mateix Soler ha comentat la intervenció de Carrizosa al Parlament, especialment quan el polític del partit taronja ha acusat l'independentisme de ser l'únic causant d'una "fractura social": "Facin un toc d'atenció als seus regidors, càrrecs, bases, per començar a revertir aquesta situació", deia el diputat de Cs. La resposta que li ha dedicat l'historiador i presentador no podia ser més contundent:

Desconeixem si Carrizosa anirà algun dia de convidat a l'"Està passant"... Probablement no. Segur que el diputat de Cs deu pensar del seu director: "puñetero Soler".