La celebració de l'Orgull Gai a Barcelona, conegut com Pride Barcelona, comptarà amb un personatge de primera fila: El presentador del TN Toni Cruanyes, encarregat de llegir el manifest que clourà la manifestació convocada a partir de les 18:00 al Parc de les Tres Xemeneies. Un recorregut que finalitzarà a la Plaça d'Espanya cap a les 19:30 amb les paraules del periodista de TV3, casat amb l'Eugeni Villalbí i pare d'una criatura. Una família orgullosa, precisament la protagonista del missatge que ha compartit amb els seus seguidors: "Som família"

La crida de Cruanyes a participar de la jornada reivindicativa i festiva ha estat rebuda amb simpatia pels seus fans, que són legió. "Per un món on estimar no sigui delicte" o "serà un honor escoltar-te" han estat algunes de les mostres de suport al periodista.

Cruanyes Pride comentaris @tonicruanyesCruanyes Pride comentaris 2 @tonicruanyesCruanyes Pride comentaris 3 @tonicruanyes

Toni Cruanyes platja @toni_cruanyes​​@toni_cruanyes

L'única nota discordant entre les reaccions al missatge de Cruanyes ha estat la d'un usuari, en desacord amb que els homosexuals puguin ser pares o mares. Per sort, i a diferència del que passa sovint amb els enemics de la llibertat (sexual, reproductiva i vital), la cosa no ha passat de l'anècdota. Una gran notícia, en un moment delicat en el que les agressions homòfobes omplen (malauradament) portades. 

Cruanyes Pride comentari neg @tonicruanyes

 

Encara queda molt de camí per recórrer en la lluita per la defensa dels drets i llibertats del col·lectiu LGTBI, cert. Però famílies com la de Cruanyes ("amor platònic" i televisiu de Marc Giró) i tantes altres persones fan tenir esperança en que estem més a prop de la normalitat absoluta. Feliç Orgull a tothom!

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat