Toni Clapés és el p... amo. Aquesta temporada l'ha començat amb una energia descomunal. El líder de la ràdio a Catalunya ha superat un limfoma, ha superat que la competència li vagi posant oponents fluixets i ha superat que alguns oients o tuitaires el critiquin.

Clapés s'ha fet l'amo de twitter i respon a tort i a dret i sense embuts. I acostuma a encertar. És inexplicable que no faci televisió. Ricard Ustrell el volia però Clapés va dir que no.

L'últim programa de Toni Clapés a TV3 que es recorda va ser Societat imitada amb Toni Albà. Corria el 2005. Ja fa 15 anys. Ara cal un FAQS presentat per Toni Clapés.

toni clapés TV3

Toni Clapés convidat al FAQS, TV3

Toni Clapés del que no sap no en parla. I del que parla és perquè alguna cosa en sap, com per exemple el Barça o Barcelona. Viu a la Gran Via, en ple centre, i per la seva ciutat té una obsessió: veure-la endreçada. Alguns barcelonins detesten l'urbanisme estratègic que no posa l'accent en les persones.

Clapés ajuda amb els seus 120 mil followers a twitter a difondre una imatge que hauria de fer caure la cara de vergonya als serveis municipals de neteja. La publica un compte de twitter imprescindible, On vas Barcelona, i treu de polleguera els veïns:

escombra twitter On Vas Barcelona

Una dona escombra davant dues empleades municipals de neteja, @OnVasBarcelona

La imatge fa mal als ulls: una dona gran, veïna de la Ronda de Sant Pere, a tocar de la Plaça d'Urquinaona, on hi ha la Llibreria Paulinas, especialitzada en literatura religiosa, es dedica a escombrar la porqueria que hi ha a la vorera. I just en aquell moment passen dues empleades municipals de la neteja que es miren de cua d'ull l'anciana escombrant, sense moure un múscul ni la seva escombra industrial. Caminant d'esma. Que netegi la dona gran.

El compte de twitter pixela amb prudència la cara de les empleades per no estigmatitzar-les. El que compta és que Barcelona necessita més i millor servei de neteja i no que una anciana hagi de fregar les voreres.

toni clapes TV3

Toni Clapés a TV3

Una tuitaire reenvia la imatge a Clapés etiquetant-lo i ell respon amb una dita dels avis, com les que fa servir el personatge de ficció Marcel·lí Virgili, el gran Jaume Nolla: "Si vols estar ben servit fes-te tu mateix el llit". Ironia marca de la casa Versió RAC1.

Si paguem per la neteja el mínim exigible és que una àvia no hagi d'escombrar un dels carrers més transitats de Barcelona, la Ronda de Sant Pere.

marcel·li i clapes RAC1

El Sr. Marcel·lí i el Sr. Clapés, RAC1

Si no fos perquè Jaume Nolla és conegut, semblaria que el Sr. Marcel·lí és com el Sr. Casamajor, l'alter ego de Xavier Sardà. I que Clapés és qui fa la veueta i deixa sorgir la saviesa i la sensatesa d'un senyor gran fart de "collonades". Prou merda als nostres carrers.