Toni Cantó ha sobreviscut a UPyD i això l'ha curtit. Si del partit desaparegut de Rosa Díez ha pogut passar a ser una de les veus autoritzades de Ciutadans és que sap moure's sota la taula. Si cal, fent el ridícul com acaba de demostrar-li la tertuliana Elisa Beni a Espejo público. Susanna Griso preguntava a Cantó sobre les seves declaracions "No puedo trabajar haciendo teatro en Catalunya por hablar español". I la tertuliana treu un diari de paper i llegeix la cartellera teatral de Barcelona on hi troba fins a 10 obres de teatre que s'estan representant avui mateix en castellà a Barcelona. La frase de Elisa Beni a Toni Cantó és demolidora: "Quizas no les gustas tú".

canto 3 a3

Antena 3

Cantó no s'ha recuperat d'aquesta clatellada de realitat. No el contracta cap companyia ni pública ni privada catalana, ni el TNC que és de la Generalitat ni el Grup Balañá, poc sospitós d'independentista. L'actor i polític insistia a can Griso: "He actuado tantas veces a Barcelona como en Miami. Me he subido 2 mil veces a un escenario en 20 giras por España, pero de Catalunya no me llaman porque se hace una cultura muy partidista. Significarse políticamente hace difícil hacer teatro en español en Catalunya". Beni no li pot fer entendre que el problema no és polític sinó de ser bon o mal actor. Aleshores Cantó ataca el teatre fet a Catalunya: "Toda la gente del teatro mirábamos a Barcelona como el lugar donde se hacia el mejor teatro y ya no es así".

canto 2 a3

canto a3

Antena 3

Elisa Beni li retreu "Atacas al catalán como si fuera la lengua del demonio, los catalanes ven lo que quieren" i Cantó: "Existe un castigo a lo español, los Joglars no giran por Barcelona y fueron los primeros en denunciar a Pujol. Quien diga que no hay un problema por hacer cultura en español en Catalunya tiene un problema". El problema el tenen els espectadors que passen per taquilla i els contribuents que li paguen el sou al diputat Cantó. Que no saben si és pitjor actor o pitjor polític.