No hi ha dia que passi sense que Toni Cantó ataqui algun independentista. I si no, a qualsevol que mostri una mínima simpatia cap al moviment sobiranista. Gabriel Rufián, Jair Domínguez, Empar Moliner... tots han estat víctimes de la fúria del diputat valencià de Ciutadans. El darrer a patir la ira de Cantó, Gonzalo Boye, l’advocat del president Puigdemont i la resta d’exiliats polítics a Bèlgica.

toni canto gtres upyd

GTRES

Gonzalo Boye Advocat - Sergi Alcazar

Sergi Alcàzar

A la Universitat Catalana d’Estiu que es fa a Prada de Conflent, Boye ha fet campanya perquè els ciutadans donin suport al Consell per la República, que es finança amb els fons de les persones adherides: “Ni el 155 ni el Estado pueden meter mano ahí”, explica en un vídeo de l’acte que hi ha penjat a Twitter. Però això és massa per a Cantó, que esclata embogit contra l’advocat i el titlla de “filo-etarra”: “Ha conseguido pasar de recaudar dinero secuestrando a gente para una banda ilegal a recaudar ahora dinero para una banda separatista”. El número 1 d’Albert Rivera al País Valencià ataca Boye amb unes acusacions que ell sempre ha negat i de passada compara ETA (“una banda ilegal”) amb l’independentisme català (“una banda separatista”). Com si les armes dels primers i les urnes dels segons fossin ben bé el mateix.

Però el joc de paraules d’en Toni Cantó se li ha girat en contra de seguida i s’ha convertit en una crida perquè més gent s’adhereixi al Consell per la República. No volia caldo? Doncs dues tasses.